Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Különleges bronzkori leletek, a Császár-tó szépségei és madárhatározó applikáció

2021-01-22
14:20
2021-01-22
14:26
Forrás
Pannon RTV
Bronzkori leletekre bukkantak a Türr István Múzeum régészei és külső munkatársai - erről egy hosszabb összeállítást láthatnak a Természetvédelem határok nélkül című műsorunkban.
Karáth Imre

A feltárt sír mellékleteiből egyértelműen rekonstruálni lehet majd a bronzkor emberének viseletét.

Karáth Imre

A különböző ékszerek külön-külön már ismertek voltak a régészek számára, de ilyen gazdag együttesben, viseleti szempontból is jól rekonstruálható módon még nem kerültek elő. A leletek alapján a sír a bronzkor második felében, körülbelül 3200–3400 évvel ezelőtt kerülhetett a földbe.

Pannon RTV/Lukács Attila

A műsorban bemutatjuk a Császár-tavat, valamint a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület mobilalkalmazását is, amely segítségünkre lehet a madarak meghatározásakor.

Pannon RTV

A Természetvédelem határok nélkül adását holnap 17 és 19 órakor láthatják a Pannon Televízió műsorán, majd megtalálható lesz honlapunkon is a www.pannonrtv.com-on.

A műsor az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként az Európai Unió támogatásával valósul meg az Együttműködés a közös természeti értékek megóvásáért és népszerűsítéséért projekt keretében. A Pannon RTV a Kecskeméti Televízióval közösen valósítja meg a projektet.

Természetvédelem Határok Nélkül
bronzkor
lelet
Császár-tó
Pannon TV

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.