Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Különleges bronzkori leletek, a Császár-tó szépségei és madárhatározó applikáció

2021.01.22
14:20
2021.01.22
14:26
Forrás
Pannon RTV
Bronzkori leletekre bukkantak a Türr István Múzeum régészei és külső munkatársai - erről egy hosszabb összeállítást láthatnak a Természetvédelem határok nélkül című műsorunkban.
Karáth Imre

A feltárt sír mellékleteiből egyértelműen rekonstruálni lehet majd a bronzkor emberének viseletét.

Karáth Imre

A különböző ékszerek külön-külön már ismertek voltak a régészek számára, de ilyen gazdag együttesben, viseleti szempontból is jól rekonstruálható módon még nem kerültek elő. A leletek alapján a sír a bronzkor második felében, körülbelül 3200–3400 évvel ezelőtt kerülhetett a földbe.

Pannon RTV/Lukács Attila

A műsorban bemutatjuk a Császár-tavat, valamint a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület mobilalkalmazását is, amely segítségünkre lehet a madarak meghatározásakor.

Pannon RTV

A Természetvédelem határok nélkül adását holnap 17 és 19 órakor láthatják a Pannon Televízió műsorán, majd megtalálható lesz honlapunkon is a www.pannonrtv.com-on.

A műsor az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként az Európai Unió támogatásával valósul meg az Együttműködés a közös természeti értékek megóvásáért és népszerűsítéséért projekt keretében. A Pannon RTV a Kecskeméti Televízióval közösen valósítja meg a projektet.

Természetvédelem Határok Nélkül
bronzkor
lelet
Császár-tó
Pannon TV

Most

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Pályázat falusi házak vásárlására

Június 28-án írják ki a fiatal házaspárok számára a falusi házak kiosztására irányuló pályázatot Szerbiában - ezt jelentette be Milan Krkobabić, vidékfejlesztéssel megbízott miniszter.