Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

Különleges füstviharfelhő jelent meg Kalifornia felett

2020-09-21
20:35
Forrás
Élő bolygónk
A NASA felvételei megváltoztak a füstviharfelhő hatására.

A Fresnóban pusztító tűzvész olyan intenzívvé vált, hogy egy saját felhőt, úgynevezett pirocumulonimbust hozott létre. Nagyobb vulkánkitöréseknél és tűzvészeknél eddig is előfordult hasonló, a mostani felhő viszont minden eddiginél magasabbra, 16764 méterre jutott. Neil Lareau, a Nevadai Egyetem klímaszakértője szerint az Egyesült Államokban ennél nagyobb magasságban még nem figyeltek meg hasonló légköri jelenséget.

Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

A NASA szerint a klímaváltozás miatt egyre intenzívebbé váló erdőtüzek miatt a füstviharfelhők is egyre gyakoribbá válhatnak, sőt, már eddig is gyakrabban fordultak elő, mint korábban hitték. Ezek a felhők hihetetlen távolságokra tudják eljuttatni az erdőtüzekben felszabaduló káros anyagokat.

füstviharfelhő
Kalifornia
NASA
tűzvész
Egyesült Államok
klímaváltozás
erdőtűz

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.