Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kültéri játszóház, kézműves foglakozások, néptánc és népzene

2021.05.15
19:31
2021.05.15
20:32
Forrás
Pannon RTV
Így ünnepelte 15 éves születésnapját az Aranykapu Játszóház a Népkör Magyar Művelődési Központban. Gyerekek és felnőttek egyaránt önfeledten szórakozhattak a rendezvényen.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A 10 éves Plesovszki Emma most járt először a Népkör Magyar Művelődési Központban.

„- Melyik játék tetszik most itt az udvarban a legjobban?
- A pecázás.
- Sikerült pár halat kifogni? Mennyit?
- Kettőt.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A fajátékok és a körhintázás mellett kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek. Csóvity Brigitta, a Népkör MMK foglalkozásvezetője elmondta, hogy három fajta kézműves foglalkozással készültek: „Az egyik egy pólyásbaba készítés, amikor anyagból összekötjük a pólyát, illetve elkészítjük a babát. A másik kézműves foglalkozás lányoknak készült, ami egy ilyen papírból készült nyaklánc. A harmadik során egy kis kosarat lehet készíteni.”

 

A rendezvényt egy jótékonysági akcióval is összekapcsolták. A pénzből pedig az Aranykapu játszóház játéktárát szeretnék felújítani – mondta el stábunknak Bodrogi Hajnalka. A Népkör Magyar Művelődési Központ ügyvezetője kifejtette:

„ Az Aranykapu játszóház játéktárát szeretnénk felújítani, valamint bővíteni. Hiszen ez a 15 év alatt pótolni tudtuk, de azért nem úgy, ahogy mi szerettük volna, mivel az anyagi lehetőségek mindig korlátozottak.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A programsorozatot a Juhász zenekar lemezbemutató koncertje és ifjúsági táncház zárta.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Aranykapu játszóház
Bodrogi Hajnalka

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.