Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kültéri játszóház, kézműves foglakozások, néptánc és népzene

2021.05.15
19:31
2021.05.15
20:32
Forrás
Pannon RTV
Így ünnepelte 15 éves születésnapját az Aranykapu Játszóház a Népkör Magyar Művelődési Központban. Gyerekek és felnőttek egyaránt önfeledten szórakozhattak a rendezvényen.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A 10 éves Plesovszki Emma most járt először a Népkör Magyar Művelődési Központban.

„- Melyik játék tetszik most itt az udvarban a legjobban?
- A pecázás.
- Sikerült pár halat kifogni? Mennyit?
- Kettőt.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A fajátékok és a körhintázás mellett kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek. Csóvity Brigitta, a Népkör MMK foglalkozásvezetője elmondta, hogy három fajta kézműves foglalkozással készültek: „Az egyik egy pólyásbaba készítés, amikor anyagból összekötjük a pólyát, illetve elkészítjük a babát. A másik kézműves foglalkozás lányoknak készült, ami egy ilyen papírból készült nyaklánc. A harmadik során egy kis kosarat lehet készíteni.”

 

A rendezvényt egy jótékonysági akcióval is összekapcsolták. A pénzből pedig az Aranykapu játszóház játéktárát szeretnék felújítani – mondta el stábunknak Bodrogi Hajnalka. A Népkör Magyar Művelődési Központ ügyvezetője kifejtette:

„ Az Aranykapu játszóház játéktárát szeretnénk felújítani, valamint bővíteni. Hiszen ez a 15 év alatt pótolni tudtuk, de azért nem úgy, ahogy mi szerettük volna, mivel az anyagi lehetőségek mindig korlátozottak.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A programsorozatot a Juhász zenekar lemezbemutató koncertje és ifjúsági táncház zárta.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Aranykapu játszóház
Bodrogi Hajnalka

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.