Ugrás a tartalomra
Dobó Krisztián/Pannon RTV

Kutyafotó-kiállítás az örökbefogadásért

2022.06.08
13:00
2022.06.08
17:15
Forrás
Pannon RTV
Vasárnapig látogatható a szabadkai Szabadegyetemen Albert Kečkeš DNS Reflexió elnevezésű fotókiállítása, amelynek témája a vajdasági menhelyeken élő, keverék kóbor kutyák.
Dobó Krisztián/Pannon RTV

Nem csak az ebek portréját tekinthetjük meg, hanem részletes leírás ismerteti DNS-összetételüket is. Ez alapján megtudhatjuk, milyen kutyafajták keverékéből születtek.

Dobó Krisztián/Pannon RTV

A kiállítás a Pawsitive Genes elnevezésű projekt részeként valósult meg, amely egy tudományos és oktató projekt. Célja, hogy a DNS-elemzés segítségével megoldják a kóbor kutyák és a gazdátlan állatok problémáját.

Albert Kečkeš, fotós: „A menhelyeken a legnagyobb arányban keverékkutyák vannak, nekik nincs nagy esélyük arra, hogy örökbe fogadják őket. Azon gondolkodtam, mi az, ami megoldaná az elhagyott állatok problémáját, és mi az a szépségükön kívül, ami meggyőzné a jövendőbeli örökbefogadókat arról, hogy örökbe fogadják őket. A projekt célja az volt, hogy emeljünk a kutyák értékén úgy, hogy felsoroljuk azokat a fajtákat, amelyeket magukban hordoznak, mert így a tulajdonságaikat is meg lehet határozni örökbefogadásuk érdekében.”

kutya
kóbor kutya
keverékkutya
kiállítás
fotó
Albert Kečkeš

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.