Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kvízpéntek a Cnesában

2022.01.14
11:49
2022.01.14
16:06
Forrás
Pannon RTV
Furfangos és izgalmas kérdésekre keresték a választ ma Magyarkanizsán azok a felső osztályos diákok, akik részt vettek a helyi Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény által szervezett Kvízpéntek elnevezésű foglalkozáson.

A vidám délelőttön a tudományok, a művészetek és a mindennapok témaköréből is kerültek ki kérdések.

Pannon RTV

A téli szünet utolsó napjaiban sem hagyta program nélkül az általános iskolásokat a helyi Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény. Az előző két napon a keresztrejtvényezés alapjaival ismerkedhettek meg, ma pedig a kvízesébe tekinthettek bele.

Pannon RTV

Három csapat vett részt a Kvízpéntek elnevezésű foglalkozáson. A kvízkérdések zöme nem okozott gondot a fiataloknak.

Nadrljanski Dunja, Magyarkanizsa: „Nem nehezek a kérdések, de el lehet rontani figyelmetlenséggel. A csapatunk pedig eddig elég jól teljesített.”

Csanádi Petra, Magyarkanizsa: „Hallottam, hogy lesz ez az esemény és én nagyon szeretem a kvízeket, és azért is jöttem, mert nagyon kíváncsi voltam rá, hogy itt mi lesz. Eddig nagyon tetszett, mindenféle témakörből kaptunk kérdéseket. Vannak becsapósabb kérdések és vannak könnyebbek, de nagyon jók a kérdések.”

Pannon RTV

A játékmester az előző napokhoz hasonlóan Ábel István volt, aki örömmel készítette el a kvízkérdéseket, hogy aztán közös játékra invitálja a fiatalokat.

Ábel István játékvezető: „A kérdéseket természetesen a gyerekek szintjéhez válogattam össze, és igyekeztem minél szerteágazóbb kérdéseket feltenni. Mondtam is nekik, hogy ez nem nagyon kötődik az iskolai tananyaghoz, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire járnak, kelnek nyitott szemmel a világban.”

A program során pontokat gyűjthettek a gyerekek. A legjobban teljesítők pedig jelképes jutalomban részesülhettek.

kvízpéntek
kvíz
Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Ábel István

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.