Ugrás a tartalomra
Lajkó Felix
Pannon RTV

Lajkó Félix & Vołosi albuma az év legjobb tíz lemeze között

2019-11-22
14:51
2019-11-22
14:56
Forrás
MTI
Az év legjobb tíz lemeze közé választotta Lajkó Félix és a lengyel Vołosi közös albumát a legrangosabb világzenei szaklap, a brit Songlines.

A listán szerepelni komoly elismerésnek számít, a lap ugyanis a nemzetközi világzenei színtér meghatározó felülete, véleményformáló, szakmailag igényes fóruma. A vajdasági hegedűvirtuóz, Lajkó Félix és a lengyel Vołosi albuma 2019 májusában jelent meg, röviddel ezután feljutott valamennyi fontos nemzetközi toplistára.

A népszerű lengyel népi-klasszikus vonósbanda, a Vołosi menedzsere 2017-ben vetette fel az együttműködés lehetőségét Lajkó Félixszel. Első közös koncertjük Varsóban volt, majd nagy sikerrel játszottak az Akvárium Klubban a Budapest Ritmón.

A 44 éves Lajkó Félix 1994-ben adta ki első lemezét. Világszerte fellépett és sikereket aratott, számos ismert együttessel dolgozott együtt, írt zenét színházi előadáshoz, filmhez. Főszerepet játszott Mundruczó Kornél Delta című filmjében, 2008-ban a Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb eredeti filmzenéért járó díjat. Róla forgatta Jancsó Miklós a Játssz Félix, játssz! című kisfilmjét. 2013-ban megjelent citerás albuma, a Mező vezette a világzenei lemezek listáját, a World Music Chartsot.

Lajkó Félix január 2-án zenekari felállással lép fel a budapesti Müpában, két nappal később pedig szólókoncertet ad a Zeneakadémia nagytermében.

Lajkó Félix
lemez

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.