Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

A legjobb húsz között az újvidéki Winterfest

2019-12-03
15:19
2019-12-03
18:45
Forrás
Pannon RTV
Csaknem 50 kiállító várja a vásárlókat a Szabadság téren az ünnepi időszakban Újvidéken. Az idei év kifejezetten fontos, hiszen a Winterfest bekerült Európa húsz legjobb karácsonyi vására közé.

Nincs karácsony forralt bor nélkül, ahogy téli vásár sem, idén negyedik alkalommal szervezték meg az újvidéki Winterfestet. A forralt bor mellett háztáji termékekkel, kézműves kiállítással, édességgel és kürtős kaláccsal is készülnek az árusok. Jadranka Kocsis először a szenttamási vásárban találkozott kürtőskaláccsal. Magyarországon tanulta meg, hogyan kell elkészíteni a finomságot. Elmondta: „10 éve készít kürtős kalácsot a Kocsis család. Erdélyből származik, Románia térségéből, amely magyarok lakta terület.”

Sofija Protić minden évben ellátogat a vásárra testvére társaságában. Elsősorban mézet vesz: „Szeretünk ide kijárni. Számomra kellemes. Érkeznek az ünnepek, tényleg szép.”

Az egyik látványosság az éneklő fenyőfa. Vajdaság egész területéről fellépnek itt gyerekkórusok és ifjú tehetségek. Jela Krivokapić szervező kiemelte: „Minden nap 18 órától, az éneklő fenyőfánál kórusok lépnek fel Vajdaság egész területéről. Több mint tíz különböző nyelven, egyebek mellett szerbül, magyarul, szlovákul, ruszin nyelven énekelnek. Csütörtökön, pénteken és szombaton 19 órától a kórus után helyi együttesek játszanak.”

A rendezvény december 30-ig várja a látogatókat, reggel 9-től 21 óráig.

Winterfest
Újvidék
karácsony
vásár
fenyőfa

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.