Ugrás a tartalomra
euprava.gov.rs

Letölthető a digitális zöld igazolás

2021.05.12
12:07
2021.05.12
12:15
Forrás
Szerbiai RTV
Mától elérhetőek a zöld digitális igazolások Szerbiában. Ez a digitális dokumentum a védőoltások felvételének, valamint a különböző koronavírus tesztelések eredményeinek igazolására szolgál.

Ez egy egységes digitális dokumentum elektronikusan hitelesítve, így azt nem lehet hamisítani. Az igazolás lekérése az euprava.gov.rs portálon keresztül történik. Akinek nincs itt felhasználói fiókja, annak most regisztrálnia kell. Be kell jelentkezni az oldalon, majd a Digitalni zeleni sertifikat lehetőségre, majd pedig a Pokreni uslugu, szolgáltatás indítása gombra kell kattintani. Ezt követően megjelenik egy adatlap, ahol leellenőrizhetik az előzőleg megadott adataikat és szükség esetén változtathatnak is rajta. Ezt követően a Potvrdi, megerősítem gombra kattintva küldhetik el a kérvényt és néhány percen belül a zöld digitális igazolás megérkezik az email címükre. Ez az alap személyes adatok mellett, mint a név, személyi szám (JMBG), útlevélszám a vakcinnációs és koronavírus tesztelési adatokat is tartalmazza. Az igazolás akkor lesz zöld színű, ha valaki felvette mindkét védőoltást, illetve az AstraZeneca esetében az első oltás is elég; ha valakinek 72 óránál nem régebbi, negatív antigén vagy PCR-tesztje van; vagy ha a 6 hónapnál nem régebbi antitest teszten pozitív IgG eredménye volt.

digitális
digitális zöld igazolvány
oltás

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.