Ugrás a tartalomra

Létrehozzák a Vajdasági Magyar Vadászmúzeumot

2021.10.02
14:17
Forrás
Pannon RTV
Ezt a Vadászati Világkiállításon tartott Délvidéki szakmai napon Pásztor István jelentette be.

A tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, a kiállításra való felkészülésként szembesültek azzal, milyen gazdag vadászati hagyatékkal rendelkezünk, elsősorban négy nagy vadászunk, Damaszkin Arzén, Tallián Emil, Fernbach Bálint és Vojnich Oszkár jóvoltából. Ezt most rendezni és rendszerezni kell, majd méltó helyen kiállítani. A cél, hogy széles körben, a fiatal generációknak is megmutassák a vadászat értékeit, és tudatosítsák, hogy a vadászok a természettel együtt, összhangban végzik tevékenységüket - húzta alá Pásztor.

Vajdasági Magyar Vadászmúzeum
Vadászati és Természeti Világkiállítás

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.