Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A Levendulanapok a Vasutas település jellegzetessége

2019.07.13
14:57
2019.07.13
15:57
Forrás
Pannon RTV
Ha július, akkor Levendulanapok a szabadkai Vasutas település Majsai úti üzletközpontjában! Bevételét a szervezők a nehéz sorsú gyerekek megsegítésére fordítják.

Levendulapalánta, vágott virág, levendulavíz és olaj, sőt az illatos gyógynövényből készült egyéb különlegességek is várják a hatodik alkalommal megrendezett esemény látogatóit. A kétnapos Levendulanapok bevételét a szervezők a nehéz sorsú gyerekek megsegítésére fordítják.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Csaknem 20 kiállító jelent meg a rendezvényen. Nemezelők, kézműves szappan készítők, méhészek, de még agyagból készült portéka is kapható volt a levendula palánták mellett. Purda Szabó Szuzanna levendula szappanért látogatott ki a Levendulanapokra: „Hogy őszinte legyek, nagyon tetszik, mert mindenféle kézműves termékekkel találkozhatunk itt.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A szabadkai Vasutas település Majsai úti üzletközpontjába sok látogató érkezik. Legtöbben a palánták után érdeklődnek. Rózsa Ramóna, elnök, a VMSZ Női Fórumának szabadkai vasutastelepi szervezete: „Olyan helyen vagyunk, ahol az emberek mindig megjelennek, nyüzsögnek, ide-oda forognak. Vannak, akik például nem is hallottak róla, eljönnek ide. De nagyon sok olyan vendégünk van, akik visszajárnak, várják ezt a napot, eljönnek és megvásárolják azokat a termékeket, amikre szükségük van.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az idők változnak, de a VMSZ Női Fórumának helyi szervezetének készsége, és szándéka a jótékonykodásra változatlan - emelte ki Horvát Tímea Szabadka alpolgármestere a rendezvényen. Az elkelt levendula-áru bevételéből a nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek tanszercsomagot vásárolnak: „A cél az, hogy példaértékű legyen akár a többi helyi közösség tekintetében is. Minden helyi közösség, település megtalálja számára azt a fontos rendezvényt, azt a jellegzetes rendezvényt, amely a kis közösségeket meg tudja mozdítani, amely a közösséget éltetni tudja.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A Levendulanapok a Vasutas település jellegzetes rendezvénye, ahol a finom illathoz kellemes zene is párosul odavarázsolva a francia Provence hangulatát.

levendula
Vasutas
Horvát Tímea

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.