Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

2021.08.01
14:06
2021.08.01
16:42
Forrás
Pannon RTV
A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.
Pannon RTV/Gál Hermina

Nagy volt az érdeklődés az immáron harmadik alkalommal megszervezett lovastábor iránt. Közel 50 gyermek vett részt az eseményen. Megtanulhatták a lóápolás alapjait, lovagolhattak, lovaskocsira ülhettek, illetve kézműves foglalkozásokon mérhették fel ügyességüket. Emellett meglátogatták az ilonafalvi Baráthok kútját is.

Bagi Ramóna, résztvevő, Bogaras: „Nagyon jó volt, nagyon sokat kocsikáztunk és lovagoltunk is, és tegnap voltunk egy kézműves foglalkozáson, ahol nagyon izgalmas dolgokat csinálhattunk.”

Sándor Lea, résztvevő, Orom: „Azért jöttem el a táborba, mert nagyon szeretem. Tavaly is voltam és nagyon jó volt. Sok új barátot szereztem, jó lovagolni, kocsikázni és jó a kúton is fürdeni.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A tábor kiötlői a helyi Almás Vasderes Hagyományápoló Egyesület tagjai voltak. A szervezők szerint a lovassport egyre népszerűbb a gyerekek körében.

Kálmán Hajnalka, alelnök, Almás Vasderes Hagyományápoló Egyesület, Tóthfalu: „Úgy látjuk, hogy nagyon tetszik a gyerekeknek, főleg a nyílt tér, ahol lehet szaladgálni, piszkosak és porosak lehetnek, és akik eljöttek azok többnyire nagyon szeretik a lovakat és az állatokat is.”

A tábor zárónapja egyben egy nyílt nap is volt, ahol bárki közelebbről megismerkedhetett az állatokkal és szakszerű gondozásukkal is.

Almás Vasderes Hagyományápoló Egyesület
Tóthfalu
lovastábor

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.