Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Lovaskocsin járta Tordát a Mikulás

2019-12-07
10:49
2019-12-07
15:54
Forrás
Pannon RTV
A bánáti Tordára is ellátogatott tegnap a Mikulás, mintegy száz helyi gyermekhez.

A kicsiket az otthonukban látogatta meg, a nagyobbak pedig a Művelődési Otthonban, a vajdasági fiatal népzenészek gálaműsorának keretében kaptak csomagot.

A délelőtti órákban, fogatos kocsin indult falujáró útjára a Mikulás. Először a legkisebbeket látogatta meg. Jónás Málvin 14 hónapos. Kissé még megilletődve fogadta a vendégeket.

Jónás Leontina, szülő, Torda: „Tavaly is ugyanígy kaptuk a csomagot. Még akkor pici volt, de  most már nagyobb, és egy kicsit megijedt, félt. De reméljük, a következőkben is ugyanígy örömet szereznek nekünk, amikor már ő is nagyobb lesz,  és föl tudja fogni, hogy ne féljen tőle. A csomagnak nagyon megörült, mert nagyon szereti az édességeket.”

Kürtössy Péter, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa elmondta, óriási élmény volt részt venni egy ilyen közösségépítő rendezvényen: „Nagy örömmel vettem azt a felkérést, hogy Torontáltorda felkért arra, hogy Mikulásként szerepeljek ezen a napon. Szomorúnak tartom, hogy sajnos egyre kevesebb helyre kell eljutni, de mégis hatalmas élmény volt a számomra, hogy hintóval és lóval mentünk végig és adtuk át a gyermekeknek az ajándékot.”

Az ajándéknak pedig mindig megörülnek a gyerekek. Különösen az édességnek.

Sári Máté, első osztályos, Torda: „A csomagban van szmoki, mézeskalács, sóspálca és epres csoki. Köszönjük a Mikulásnak, hogy ezt kaptuk.”

A Mikulás Napot a Helyi Közösség szervezte, a helybéli civil szervezetek közreműködésével. Örülnek annak, hogy az ezer lakosú faluban még vannak kisgyermekek, akiknek örömet tudnak szerezni.

Dobai János, elnök, Torda Helyi Közössége: „Idén immár tizedik alkalommal szervezzük meg a Mikulás Napi ünnepséget. Valamikor nem Mikuláskor, hanem karácsony előtt osztottuk ki a csomagokat. Annak idején, mikor elkezdtük ezt a helyi közösségi akciót, mintegy 250 személynek, gyereknek kellett kiosztanunk. Sajnos most százon alul vagyunk. Ez eléggé szomorú, szomorú adat. De mi igyekszünk azért, függetlenül attól, hogy hány gyerek van, minden gyereket ilyenkor megörvendeztetni.”

A csomagosztást megelőzően a Művelődési Otthonban megtartották a vajdasági fiatal népzenészek gálaműsorát. Felléptek a tordai, muzslyai, zentai, moholi, szentmihályi, óbecsei és péterrévei fiatal citera- és népi zenekarok.

Mikulás
Torda
Dobai János

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
12:08

Újabb lakás és autók találnak gazdára

Ma tartják meg a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték második húzását. Öt személyautót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki a számlákkal teli borítékok beküldői között.
11:44, Frissítve: 11:51

Jótékonysági ruhavásár Újvidék rászorulóiért

Jótékonysági ruhavásárt szerveztek az újvidéki CK13 Ifjúsági Központban. A befolyt összeget a Szolidaritás konyhája elnevezésű csoportosulásnak adományozták, amely minden kedden melegételt készít a város hajléktalanjainak és rászorulóinak.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.