Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Ma sem voltak kevesen, jövő hétvégén tömegre számíthatunk

2022.10.23
12:50
2022.10.23
15:30
Forrás
Pannon RTV
Jelentős torlódás alakult ki ma reggel a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen.

A Magyarországról kilépő oldalon a személyautók és a buszok is legalább egy órát várakoztak, míg a Magyarországra való belépésre az autósok minimum két, a buszok pedig nagyjából egy órát vesztegeltek. A forgalom egész nap intenzív volt az autópályán, a többi szerb-magyar határátkelőn viszont nem alakultak ki hosszabb sorok.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A reggeli órákban a Szerbiából való kiléptetés csupán néhány percet vett igénybe a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen, a két határ közötti rész azonban majdnem tele volt. A Magyarországra történő belépés legalább két, de esetenként akár három órát vett igénybe. A Magyarország felől érkező autósok nagyjából egy, másfél órás várakozásról számoltak be. Feltorlódtak a buszok is. Az illetékesek szerint ez csak a szokásos hétvégi forgalom.

Klaudija Ibrahimović, Belgrád: „Őszintén szólva nem számítottunk erre, és mondhatom, tekintettel arra, hogy még kora reggel van, vasárnap van, nincs szünidő, meg vagyok lepődve. Kellemetlenül meg vagyok lepődve.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Utazás előtt mindenképpen érdemes ellenőrizni úti okmányunk érvényességét, nehogy a határon szembesüljünk a kellemetlenségekkel. Madarász Vivien Magyarországról indult szabadkai bevásárlásra, másfél órát várt, hogy belépjen Szerbiába, de visszafordították, mert lánya személyije lejárt: „Budapestről jöttünk, a szabadkai piacra mentünk volna, ezt dobta ki a GPS. Ez volt a legrövidebb út.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Miroslav Trajković Aranđelovacról indult el, úti célja Moszkva. Sokat utazik, azt mondta, mindig a horgosi autópálya-határátkelőn megy, és mindig meglepődik, mekkora a torlódás. De így a legkényelmesebb, tette hozzá: „Nem tudtam, pedig erre járok általában. Mert csak mész egyenesen az autópályán.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A nap folyamán tovább nőtt a várakozási idő, az autópálya-átkelőn összeért a két határ, viszont nem volt nagyobb torlódás a többi szerb-magyar határátjárón. A déli és kora délutáni órákban a szabadkai ócskapiacról utaztak haza a magyarországi bevásárlóturisták, késő délután pedig a Magyarországon dolgozó vajdasági munkavállalók indultak vissza, így a királyhalmi és a kelebiai határon kellett várakozni 30-60 percet, esetenként másfél órát Magyarország felé. Az illetékesek szerint a következő hétvégén intenzív határforgalomra kell számítani a Szerbiába belépő oldalon, ugyanis várhatóan sok vendégmunkás hosszú hétvégére tér haza mindenszentek és halottak napja alkalmából.

határ
határhelyzet
Horgos-Röszke
Horgos-Röszke határátkelőhely

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.