Ugrás a tartalomra
MTI/Vasvári Tamás

Ma tartják a Balaton-átúszást

2020-08-01
12:56
2020-08-01
15:44
Forrás
hirado.hu
A versenyzők reggel 8 és dél között folyamatosan rajtoltak, összesen 10 ezren.
MTI/Vasvári Tamás

Legkésőbb délután 3-ig kellett teljesíteniük a versenyt.

MTI/Varga György

Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte az idei Balaton-átúszást. A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel a 2016-os rekordot mintegy másfél perccel döntötte meg. Az időjárás abszolút alkalmas volt a rekorddöntésre - mondta a győzelem után a sportoló, aki azt is elárulta, hogy nagyon örül az eredményének, mert ez azt mutatja, hogy miután a karantént követően visszatérhettek az edzésekhez, jól sikerült a felkészülése. A nőknél Olasz Anna volt a leggyorsabb, aki szintén szeretett volna csúcsot dönteni, csak kicsin múlott, hogy nem sikerült.

Balaton-átúszás
úszás
Balaton

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.