Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma tartják a Múzeumok Éjszakáját Szerbiában

2018-05-19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Várhatóan százezrek indulnak majd útnak, hogy múzeumokat, kiállítótermeket, játszóházakat, előadásokat, vetítéseket, koncerteket látogassanak meg.

Szerbiában 15. alkalommal szervezik meg az eseményt, több mint 200 helyszín várja majd az érdeklődőket az ország mintegy 50 városában. Vajdaságban egyebek között Szabadkán, Palicson, Topolyán, Óbecsén, Zomborban és Újvidéken szervezik meg a Múzeumok Éjszakáját.

Szabadkán és Palicson mintegy 30 helyszín készül a ma estére. Egyebek között a Városi Múzeum, a Városi Könyvtár, a Kortárs Galéria és a Rotografika nyomda. A tárlatok mellett játszóházat, kézműves foglalkozásokat, sőt a könyvtár szervezésében sportmászást is szerveznek a látogatóknak. Az eseménybe bekapcsolódnak színházak, egyesületek, kávézók is. A Múzeumok Éjszakája 17 órától éjszaka 1 óráig tart. Szabadkán az eseményen való részvétel díjmentes.

múzeumok éjszakája
Szabadka

Most

21:11, Frissítve: 21:22

Óriási a káosz Katalóniában

Több százezer ember vonult az utcákra. „A szabadságjogokért” címmel meghirdetett akció mostanra kemény utcai összecsapásokká fajult.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.