Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Ma van az állatok világnapja

2022.10.04
15:00
2022.10.04
16:41
Forrás
Pannon RTV
Ebből az alkalomból a Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesületének szervezésében állatkiállítást tartottak és a korábban meghirdetett környezetvédelmi rajzpályázat eredményeit is kihirdették Szabadka központjában.

Különféle tyúkokkal, galambokkal, díszes tollú papagájokkal és többféle nyuszival is találkozhatott az, aki ma Szabadka központjába látogatott. Október 4-én Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének emléknapján, a Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete jelképes, mini állatbemutatót tartott.

Nagy volt a tolongás a ketrecek előtt, egymás után érkeztek ugyanis az óvodás és kisiskolás csoportok. A legkisebbek a leghangosabb papagájokat és tyúkokat figyelték meg először, de a törpenyuszinak és a Belga óriásnyúlnak is örültek.

Az állatok világnapja alkalmából második éve hirdetnek rajzpályázatot. Idén 13 általános iskolából érkeztek kreatív munkák.

Tomek Róbert, elnökségi tag, Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete: „Több mint 100 rajzunk érkezett, mi azonban csak az alsósoknál és a felsősöknél is csak a legjobb 3 rajzot tudjuk díjazni. A téma a természet és az állatok védelme volt. Nagyon sok szép rajz érkezett, de mi mindig előnyben részesítjük azokat, amelyek magáról a témáról, a védelemről szólnak.”

Fontos, hogy a gyermekek figyelmét már kis korban felhívják a környezetvédelem fontosságára - emelte ki, Bognár Pásztor Hajnalka Szabadka Város Tanácsának mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagja.

„A másik dolog, amire felhívnám a figyelmet, hogy a gyerekeket igen is érdekli a környezettel való együttélés. Volt egy másik pályázat is, amin a mezőgazdaságról beszéltek a gyerekeknek, és furcsamód elég sokan jöttek el és nagy volt az érdeklődés. Ezt a vonalat tovább kell folytatni.”

A gyerekek számára a jövőben is szerveznek majd hasonló interaktív és informatív bemutatókat - tette hozzá Bognár Pásztor Hajnalka.

állatok világnapja

Most

17:49

A fogamzásgátlás világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.