Ugrás a tartalomra
Pixabay

Ma van a túlfogyasztás világnapja

2020.08.22
11:24
2020.08.22
11:31
Forrás
index.hu
Ez azt jelenti, hogy ez az a nap, amikor az emberiség igénye meghaladja az elérhető természeti erőforrásokat, melyeket a Földünk képes újratermelni.

Tavaly ez a dátum 2019. július 29-e volt. Az idei késés a COVID-19 világjárványnak tudható be, ami több mint 3 héttel segített kitolni ezt.

A túlfogyasztás napját egy nemzetközi kutató szervezet számolja ki évről évre, összehasonlítva a Föld adott évre vonatkozó természeti kapacitását az emberiség ökológiai lábnyomával.

A 2020-as év más az eddigi évekhez képes a járvány miatt. A kutatócsoport ezek alapján 9,3 százalékos globális ökológiai lábnyomcsökkenést határozott meg az előző év azonos időszakához képest.

túlfogyasztás napja
világ
fogyasztás

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.