Ugrás a tartalomra
pixabay/kellyrudland

Ma van a vadvilág napja

2023.03.03
15:58
2023.03.03
16:05
Forrás
Közlemény, Pannon RTV
Az ENSZ kezdeményezésére minden évben március 3-án ünnepeljük Földünk vadon élő növény- és állatvilágának sokszínűségét, gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékét.

1973-ban március 3-án írták alá a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó, úgynevezett washingtoni egyezményt, amelynek az idei évben ünneplik az 50. évfordulóját. A Természetvédelmi Világalap októberi jelentése szerint kevesebb mint 50 év alatt a vadon élő fajok populációja 69 százalékkal csökkent. A szervezet szerint a természet kihasználása és az élőhelyek pusztítása a fajok eltűnéséhez vezet. Ez társadalmunkra is kihatással van és gazdasági kockázatot is jelent, valamint katasztrofális következményei lehetnek.

Decemberben a COP15 csúcstalálkozón 196 ország fogadta el azt a biodiverzitás megőrzését célzó tervezetet, amely szerint 2030-ra a bolygó 30%-át helyeznék közvetlen védelem alá.

vadvilág
természetvédelem
állatvilág
növényvilág

Most

08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű