Ugrás a tartalomra
pixabay/ronymichaud

Ma van a víz világnapja

2021.03.22
07:25
Forrás
Pannon RTV
Az Egyesült Nemzetek Szervezete 29 éve nyilvánította március 22-ét a víz világnapjává, így 1992 óta emlékezünk meg a természeti kincsünkről.

A víz korlátozottan áll rendelkezésünkre, és a minősége is egyre romlik. A Föld vízkészletének kevesebb mint három százaléka édesvíz, és ennek is csak tizede vehető közvetlenül igénybe, a többi sarki jégsapkákba, gleccserekbe zárva található. A környezetvédők évről évre felhívják a figyelmet arra, hogy a pazarló magatartáson változtatnia kell a társadalomnak. 

víz
ivóvíz
világnap

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.