Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Madarat tolláról

2022.02.05
21:35
2022.02.05
21:49
Forrás
Pannon RTV
45. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Kisállat-kiállítást Zomborban. A háromnapos rendezvény vasárnapig tart. A kiállításon galambokat, baromfikat, díszmadarakat és nyulakat is megtekinthetnek az érdeklődők.

Több mint ötszáz tenyésztő vitte el madarait a zombori kiállításra. Mintegy 2300 madarat számlál az idei kiállítás.

Trninić Nikola, Oromhegyes: „Galambokat és nyulakat láttam, és a galambok tetszettek a legjobban.”

Mint minden évben, idén is galambokat vittek a legnagyobb számban, de sokféle baromfit is kiállítottak. Vladimir Jenić törpetyúkjai kitűnő osztályzatot kaptak a zsűritől: „Nehéz ezzel foglalkozni, mivel élőlényekről van szó. Speciális módon kell őket gondozni, és minőségi eleséggel etetni őket, hogy elérjük a kiállításokhoz szükséges minőséget.”

A zsűri négy kategóriában bírálta el az állatokat: galambok, baromfik, díszmadarak és nyulak.

Mladen Cvetković, zsűritag, Belgrád: „Figyelembe vesszük az összes faj standardjait, a zsűri az alapján bírál, hogy az állatok milyen mértékben felelnek meg a fajtájukra jellemző standardoknak.”
 

A zombori kiállítás a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény Szerbiában, és Európában is. A kiállítást a Zombor 1871 Kisállattenyésztők Egyesülete szervezte. Idén is 5000 darab ingyenes belépőjegyet biztosítottak az óvodások és iskolások, valamint az önkéntes véradók számára.

Igor Gromilović, igazgató, Nemzetközi Kisállatkiállítás, Zombor: „Arra törekszünk, hogy évről-évre többen legyünk, és csak megyünk előre. Természetesen büszkék vagyunk erre a rendezvényre, mivel ez nemcsak a legnagyobb ilyen jellegű, hanem általában a legnagyobb rendezvény Zomborban.”

A háromnapos kiállítás még vasárnap is látogatható a Mostonga Sportközpontban.

Zombor
Zombor
madár
kisállatok kiállítása
kisállat-kiállítás
kisállat
Nemzetközi Kisállat-kiállítás
galamb
nyúl
díszgalamb
baromfi

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.