Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Madáretetés a megfelelő módon

2021.12.04
16:09
Forrás
Pannon RTV
Madáretetési akciót szerveztek Hajdújáráson gyermekek számára. A fiatalok természetes alapanyagokból készítettek madárkalácsokat, emellett pedig megismerkedhettek a Ludasi-tó élővilágával is.

A gyermekek, felnőttek segítségével, először kivájták a narancsot, amelynek héjába töltötték a felmelegített faggyúba kevert magvakat. Emellett almát és tököt is akasztottak a hajdújárási Ludas Látogatóközpont udvarában lévő fák ágaira. A fiatalok megismerkedtek a Ludasi-tó környékén élő madarakkal és az itt előforduló gyógynövényekkel is.
 

Pannon RTV

A madárkalács készítési akciót már harmadik alkalommal szervezte meg a Riparia Természetbarátok Egyesülete és a Palics-Ludas Közvállalat.

Pahert Szebasztián, tag, Riparia Természetbarátok Egyesülete, Szabadka: „Hótakaró ugyan még nincs, viszont a madaraknak fontos a hozzátáplálás,mert sokkal kevesebb táplálékot tudnak beszerezni, mint amennyit egy éjszaka folyamán elhasználnak, sokkal kevesebb energiát tudnak összeszedni napközben.”

Pannon RTV

Aki otthon szeretne a telelő madarakon segíteni, mindenképpen olyan magvakat készítsen elő számukra, amelyek nincsenek sózva, sem pörkölve, állati eredetű zsiradékok szempontjából pedig fontos, hogy ne legyen sem sózva sem füstölve, mondta a szakember.

madár
madáretetés
Hajdújárás

Most

11:10

A FIFA megbüntette Szerbiát

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség megbüntette Szerbiát a koszovói térképet ábrázoló zászló miatt, amelyen a „Nem adjuk meg magunkat” felirat szerepelt. A zászló a szerb válogatott öltözőjében volt a brazil meccs előtt.

Népszerű

Holtrészeg sofőrt kaptak el Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét.