Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Madárvédelmi előadást tartottak az adai diákoknak

2021.11.22
13:14
2021.11.22
15:46
Forrás
Pannon RTV
Adai általános iskolások számára tartottak madárvédelmi előadást. Korábban az iskoláskor előtti intézmények is részt vettek a moholi Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet eseményén.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Szorgosan töltögették a madár totót az adai Cseh Károly Általános Iskola baraparti kihelyezett tagozatának harmadik és negyedik osztályos tanulói a madarak védelméről szóló oktatáson.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Bicók Barnabás szereti a madarakat. Szüleivel már többször készítettek madárházikót.

„- Milyen madarakat ismersz?
- Fecske, cinege, harkály, bagoly, gerle, denevér.
- Miért fontosak a madarak a természetben szerinted? Mit tanultál ezzel kapcsolatosan az iskolában?
- Hogy jó lenni velük, meg jó a hangjuk. Segítenek bármiben is.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az aktívan működő moholi Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet feltett szándéka, hogy minél több fiatallal megismertessék a természetvédelem fontosságát.

Báity Ferenc, a Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet elnöke: „A madarak megmentése nagyon fontos, hiszen, mint tudjuk, sajnálatos módon sok madárfaj kezd kihalóban lenni. Ezért is szeretnénk minél több fiatalt, gyermeket edukálni arra, hogy nagyon fontos a madárvédelem.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Báity Ferenc hozzátette, terveik között szerepel, hogy a közeljövőben gyermektáborok megtartásával színesítik palettájukat, bevezetve ezzel a gyermekeket a madarak világába.

Zöldike Egyesület
Báity Ferenc
madárvédelem
madáretető
Ada

Most

09:58, Frissítve: 11:36

Útlezárások több városban és településen

Újabb útlezárás van Szabadkán is, és várható az egész nap folyamán a gazdák elmondása szerint. Amennyiben időközben kedvező döntést hoznak az illetékesek, akkor felhagynak az útlezárással.
09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű