Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Madárvédelmi előadást tartottak az adai diákoknak

2021.11.22
13:14
2021.11.22
15:46
Forrás
Pannon RTV
Adai általános iskolások számára tartottak madárvédelmi előadást. Korábban az iskoláskor előtti intézmények is részt vettek a moholi Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet eseményén.

Szorgosan töltögették a madár totót az adai Cseh Károly Általános Iskola baraparti kihelyezett tagozatának harmadik és negyedik osztályos tanulói a madarak védelméről szóló oktatáson.

Bicók Barnabás szereti a madarakat. Szüleivel már többször készítettek madárházikót.

„- Milyen madarakat ismersz?
- Fecske, cinege, harkály, bagoly, gerle, denevér.
- Miért fontosak a madarak a természetben szerinted? Mit tanultál ezzel kapcsolatosan az iskolában?
- Hogy jó lenni velük, meg jó a hangjuk. Segítenek bármiben is.”

Az aktívan működő moholi Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet feltett szándéka, hogy minél több fiatallal megismertessék a természetvédelem fontosságát.

Báity Ferenc, a Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet elnöke: „A madarak megmentése nagyon fontos, hiszen, mint tudjuk, sajnálatos módon sok madárfaj kezd kihalóban lenni. Ezért is szeretnénk minél több fiatalt, gyermeket edukálni arra, hogy nagyon fontos a madárvédelem.”

Báity Ferenc hozzátette, terveik között szerepel, hogy a közeljövőben gyermektáborok megtartásával színesítik palettájukat, bevezetve ezzel a gyermekeket a madarak világába.

Zöldike Egyesület
Báity Ferenc
madárvédelem
madáretető
Ada

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű