Ugrás a tartalomra
Pixabay/gosiak1980/illusztráció

Magas a nyír pollenkoncentrációja térségünkben

2021.04.07
12:08
Forrás
Közlemény
A nyír pollenkoncentrációja múlt héten elérte a magas szintet térségünkben a szabadkai Közegészségügyi Intézet aerobiológiai jelentése szerint.

Ez erős allergiás reakciót okozhat az arra érzékenyeknél. A többi allergiát okozó fa, mint például a juhar és a nyárfa tekintetében csak egy napig volt mérsékelt a pollenkoncentráció. Az intézet jelentése szerint ezen a héten továbbra is a nyírfa pollene lesz legjobban jelen a levegőben, mérsékelten pedig a juhar, a kőris és a fűzfa is okozhat gondokat az allergiásoknál.

pollenkoncentráció
pollen
pollenallergia
nyírfa

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!