Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Magyar ízek Verbász központi parkjában

2022.10.08
17:21
2022.10.08
18:54
Forrás
Pannon RTV
Kiállítók, finom ételek valamint művelődési műsor várta a látogatókat a Magyar Konyha és Hagyományok elnevezésű fesztiválon. A szervező a verbászi Szirmai Károly Művelődési Egyesület volt.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Egész napos program várta az érdeklődőket a verbászi fesztiválon. Vajdaság több pontjáról, Zentáról, Óbecséről, Szabadkáról valamint Bácsfeketehegyről is elhozták a kiállítók kézműves tárgyaikat és finomságaikat. A gyerekek számára az arcfestés volt a legérdekesebb.

Pannon RTV/Bognár Róbert

A fesztivált tamburamuzsika tette színesebbé.

Pannon RTV/Bognár Róbert

A helyi Szirmai Károly Művelődési Egyesület gyerekcsoportja mellett az énekcsoport egy része is bemutatkozott. Hagyományos népi énekekkel készültek.

Balogh Péter, csoportvezető, Szirmai Károly M. E., Verbász: „Ezek az énekek nem azok, amiket lehet hallani minden nap a rádióban, hanem hagyományosak.”

 

Pannon RTV/Bognár Róbert

A fesztivál célja a hagyományok megőrzése valamint, hogy a településen élő más nemzetiségek is megismerkedjenek a magyar kultúra gazdagságával.

Bogáncs Andrijašević Lívia, szervező: „A gyerekeknek meg kell mutatni a hagyományunkat, hogy a magyarságunkat megőrizzük. Mert azt tudjuk, hogy itt Verbászon 24 nép és nemzetiség él, és a magyarlakta területeken, ahol többen vannak magyarok, azoknak valamiképpen könnyebb magyarnak lenni, itt pedig a szórványban kicsit nehezebb.”

 

Pannon RTV/Bognár Róbert

A rendezvény megvalósulását Verbász önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács, valamint helyi vállalkozók is támogatták.

Verbász
magyar ízek

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.