Ugrás a tartalomra

Magyar ízek Verbász központi parkjában

2022.10.08
17:21
2022.10.08
18:54
Forrás
Pannon RTV
Kiállítók, finom ételek valamint művelődési műsor várta a látogatókat a Magyar Konyha és Hagyományok elnevezésű fesztiválon. A szervező a verbászi Szirmai Károly Művelődési Egyesület volt.

Egész napos program várta az érdeklődőket a verbászi fesztiválon. Vajdaság több pontjáról, Zentáról, Óbecséről, Szabadkáról valamint Bácsfeketehegyről is elhozták a kiállítók kézműves tárgyaikat és finomságaikat. A gyerekek számára az arcfestés volt a legérdekesebb.

A fesztivált tamburamuzsika tette színesebbé.

A helyi Szirmai Károly Művelődési Egyesület gyerekcsoportja mellett az énekcsoport egy része is bemutatkozott. Hagyományos népi énekekkel készültek.

Balogh Péter, csoportvezető, Szirmai Károly M. E., Verbász: „Ezek az énekek nem azok, amiket lehet hallani minden nap a rádióban, hanem hagyományosak.”

 

A fesztivál célja a hagyományok megőrzése valamint, hogy a településen élő más nemzetiségek is megismerkedjenek a magyar kultúra gazdagságával.

Bogáncs Andrijašević Lívia, szervező: „A gyerekeknek meg kell mutatni a hagyományunkat, hogy a magyarságunkat megőrizzük. Mert azt tudjuk, hogy itt Verbászon 24 nép és nemzetiség él, és a magyarlakta területeken, ahol többen vannak magyarok, azoknak valamiképpen könnyebb magyarnak lenni, itt pedig a szórványban kicsit nehezebb.”

 

A rendezvény megvalósulását Verbász önkormányzata, a Magyar Nemzeti Tanács, valamint helyi vállalkozók is támogatták.

Verbász
magyar ízek

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.