Ugrás a tartalomra
Biciklis gyerekek
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa is csatlakozott az Európai mobilitás hete rendezvényhez

2019-09-20
19:22
2019-09-20
20:44
Forrás
Pannon RTV
A Magyarkanizsa községbeli általános- és középiskolák, óvodák, vagyis több mint 2000 gyerek, valamint az önkormányzat is csatlakozott A városok és községek autómentes napjához.

Ma több mint 500 gyerek érkezett kerékpárral és gyalog a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola udvarába, ahol a helyi Vöröskereszt rövid egészségügyi előadása után, az önkormányzat támogatásával kisorsoltak 10 kerékpárt a gyerekek és a pedagógusok körében.

A rendezvény célja, hogy már fiatal korban tudatosítsák a gyerekekben a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságát. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Már fiatal kortól, tehát az elemi iskolás gyerekek körében is tudatosítani kell az egészséges életmódot. Ezt minden évben legalább azokon a napokon népszerűsíteni kell, amelyek erre felhívják a figyelmet. Az autómentes nap is egyike azoknak a figyelemfelkeltő dátumoknak, amelyek az egészséges életmódot tudatosítják az emberekben. Egyrészt a mozgás miatt, hiszen hogy ha nem autóval megyünk, akkor gyalog, vagy kerékpárral közlekedünk. Másrészről pedig a környezetvédő üzenete is van, ennek pedig már ilyen kis korban el kell vetni a csíráját ahhoz, hogy utána erre tudjunk évről-évre építeni.”

Az Európai mobilitás hetéhez idén 49 ország mintegy 2900 városa csatlakozott, amelyek mindegyike ezáltal kifejezi egyetértését a fenntartható közlekedés céljaival.

Magyarkanizsa
Európai Mobilitás Hete
autómentes nap
kerékpár

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.