Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarkanizsa épített öröksége bővített kiadásban

2022.04.03
12:36
2022.04.03
16:41
Forrás
Pannon RTV
Az Örökségünk című, Kanizsai képeskönyv hamarosan egy új, átdolgozott, bővített kiadásban jelenik meg. A kötet a magyarkanizsai épített örökséget dolgozza fel, mindezt képekkel és az adott épület rövid történetével kiegészítve.

A könyvben helyet kaptak épületek, szobrok és keresztek, valamint a helyi temetők is. A kötet megjelenését a magyarkanizsai önkormányzat, az MNT és a Magyar Kormány támogatta.

Pannon RTV

Az Örökségünk című kanizsai képeskönyv először az 1990-es évek közepén jelent meg. Most a József Attila Könyvtár gondozásában jelenik meg egy hónapon belül az új, átdolgozott, bővített kiadás.

Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Tudni kell azt, hogy a könyv legnagyobb támogatója a magyarkanizsai önkormányzat volt. Ők voltak azok, akik a kezdetek kezdetén odaálltak az ügy mellé és anyagilag, pénzeszközökkel támogatni tudták. Emellett a könyvtár igyekezett mind az anyaországban, mind itt, Szerbiában támogatási, pályázati pénzeket lehívni. Ez is sikerrel járt.”

Pannon RTV

A kötet szerzője Klamár Zoltán, aki sokat dolgozott a kiadáson, könyvekben, levéltárakban, régi újságokban kutatott, hogy megismerje az adott épület eredetét, múltját. Az új kiadás gerincét az előző kiadványok adják, de több újdonság is került bele.

„Jó egyharmaddal bővült a szöveg és a képanyag is változik. Teljesen más lesz tulajdonképpen a képanyag, hiszen az első és második kiadásban még az én fotóim szerepelnek. Ebben a kiadásban viszont korabeli képeslapok idézik meg a várost, a város jeles épületeit. Tehát ez egy lényeges különbség a két kiadvány között.”

Pannon RTV

A kötet várhatóan májusban jelenik majd meg. Addig is előrendelhető a helyi könyvtárban, kedvezményes áron.

Örökségünk
Magyarkanizsa
kiadvány
MNT
József Attila Könyvtár

Most

10:01

Kabaré Csókán

Kabaré címmel mutatta be előadását a tiszaszentmiklósi dr. Tihomir Ostojić nevét viselő Művelődési Egyesület asszonykórusa szerdán este a csókai Művelődési Házban.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.