Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán minden adott, hogy elviselhetőbb legyen a hőség

2022.07.19
15:15
2022.07.19
21:34
Forrás
Pannon RTV
Itt a hőség, egyre többen használják ki a Tisza és a medence által kínált lehetőségeket Magyarkanizsán. A helyiek és a környékbeli települések lakosai előszeretettel töltik a forró napokat a folyóparton.

Nagy a nyüzsgés a magyarkanizsai Tisza-parton. A forróság igen sok fürdeni vágyót kicsalogatott. Van, aki a Tiszában mártózik meg, míg a gyermekes családok inkább a helyi medencét és annak egyéb szolgáltatásait élvezik.

Hugyec Adrien, Magyarkanizsa,: „Igazából nagyon tetszik, a víz hőmérséklete az olyan, hogy először nagyon meg kell szokni, mert először nagyon hideg, de ha megszokjuk, akkor meg nagyon jó.”

Sokan látogatnak ki a strandra vagy kísérik le családtagjaikat. A magyarkanizsai Rózsa Éva unokájával érkezett le a Tisza-partra. Mint mondja, itt valamelyest könnyebb elviselni a hőséget.

„Nagyon szép minden, meg ez a medence aranyat ér a gyerekeknek, van hova jönni nekik fürdeni, aki még nem tud úszni. Most itt van az úszóiskola, én is az unokámat hoztam és szépen is megtanult úszni. Meg hát barátok vannak, szünidő van, nincs óvoda, iskola és hát így legalább nem unatkoznak.”

Szépen benépesült a Tisza-part kemping része is. Jól felszerelt sátrak, lakókocsik mindenütt, hiszen ezek tulajdonosai napi szinten több órát lent tartózkodnak, vagy teljes mértékben le is költöznek pár napra, hétre vagy akár hónapokra. A magyarkanizsai Bogics Erzsébet május óta él lent a Tisza-parton.

„Szoktam fürdeni a Tiszában, a medencében ritkábban. A meleget pedig sokkal könnyebb itt elviselni, mint fent a városban, a beton közt, tehát itt elég kellemes.”

A fürdőzés egy igen kellemes dolog, főleg abban az esetben, ha bizonyos szabályokat betartunk - nyilatkozta Ördög Sarolta vízimentő. Hozzátette, a medence területe mindenki számára biztonságos, hiszen a vízimentő szolgálat minden fürdőzőt szemmel tart, viszont a Tisza igen jó úszótudást igényel.

„A Tiszára nagyon kell vigyázni, a Tiszát tisztelni kell, tényleg nagyon veszélyes. Még a legjobb úszók is bajba kerülhetnek, sajnos. Csak az mehet bele, vagy menjen bele, aki maximálisan biztosan tud úszni.”

A medence és a Tisza-part számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a fürdőzés mellett: a finom falatok, hideg üdítők, gyerekeknek játszótér, felnőtteknek homokos röplabdapálya, új nyugágyak, homokos Tisza-part és természetesen a jól felszerelt kemping rész is elérhető és használható.

Magyarkanizsa
Tisza
strand
meleg
forróság
medence
úszás

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.