Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsán minden adott, hogy elviselhetőbb legyen a hőség

2022.07.19
15:15
2022.07.19
21:34
Forrás
Pannon RTV
Itt a hőség, egyre többen használják ki a Tisza és a medence által kínált lehetőségeket Magyarkanizsán. A helyiek és a környékbeli települések lakosai előszeretettel töltik a forró napokat a folyóparton.

Nagy a nyüzsgés a magyarkanizsai Tisza-parton. A forróság igen sok fürdeni vágyót kicsalogatott. Van, aki a Tiszában mártózik meg, míg a gyermekes családok inkább a helyi medencét és annak egyéb szolgáltatásait élvezik.

Hugyec Adrien, Magyarkanizsa,: „Igazából nagyon tetszik, a víz hőmérséklete az olyan, hogy először nagyon meg kell szokni, mert először nagyon hideg, de ha megszokjuk, akkor meg nagyon jó.”

Sokan látogatnak ki a strandra vagy kísérik le családtagjaikat. A magyarkanizsai Rózsa Éva unokájával érkezett le a Tisza-partra. Mint mondja, itt valamelyest könnyebb elviselni a hőséget.

„Nagyon szép minden, meg ez a medence aranyat ér a gyerekeknek, van hova jönni nekik fürdeni, aki még nem tud úszni. Most itt van az úszóiskola, én is az unokámat hoztam és szépen is megtanult úszni. Meg hát barátok vannak, szünidő van, nincs óvoda, iskola és hát így legalább nem unatkoznak.”

Szépen benépesült a Tisza-part kemping része is. Jól felszerelt sátrak, lakókocsik mindenütt, hiszen ezek tulajdonosai napi szinten több órát lent tartózkodnak, vagy teljes mértékben le is költöznek pár napra, hétre vagy akár hónapokra. A magyarkanizsai Bogics Erzsébet május óta él lent a Tisza-parton.

„Szoktam fürdeni a Tiszában, a medencében ritkábban. A meleget pedig sokkal könnyebb itt elviselni, mint fent a városban, a beton közt, tehát itt elég kellemes.”

A fürdőzés egy igen kellemes dolog, főleg abban az esetben, ha bizonyos szabályokat betartunk - nyilatkozta Ördög Sarolta vízimentő. Hozzátette, a medence területe mindenki számára biztonságos, hiszen a vízimentő szolgálat minden fürdőzőt szemmel tart, viszont a Tisza igen jó úszótudást igényel.

„A Tiszára nagyon kell vigyázni, a Tiszát tisztelni kell, tényleg nagyon veszélyes. Még a legjobb úszók is bajba kerülhetnek, sajnos. Csak az mehet bele, vagy menjen bele, aki maximálisan biztosan tud úszni.”

A medence és a Tisza-part számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a fürdőzés mellett: a finom falatok, hideg üdítők, gyerekeknek játszótér, felnőtteknek homokos röplabdapálya, új nyugágyak, homokos Tisza-part és természetesen a jól felszerelt kemping rész is elérhető és használható.

Magyarkanizsa
Tisza
strand
meleg
forróság
medence
úszás

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű