Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Majális a magyarkanizsai Tisza-parton

2019-05-01
12:43
2019-05-01
18:40
Forrás
Pannon RTV
Idén ugyan szervezett program nem volt, mégis sokan döntöttek úgy, hogy a magyarkanizsai Tisza-partot választják a majálisozás helyszínéül.

Ki sátorral több napra, ki csak a mai napra érkezett a partra, hogy családi és baráti körben, a természetben ünnepelje a munka ünnepét.

Senkit sem tántorított vissza a kissé szeles, felhős idő, ugyanis már délelőtt megtelt a Tisza-parti táborhely majálisozókkal Magyarkanizsán. A Lőrinc család hagyományosan, minden évben itt tölti az ünnepet, hiszen ilyenkor van lehetőségük tartalmasan és közösen eltölteni egy kis időt.

Lőrincz Rudolf, Magyarkanizsa: „Mi nagyon szeretjük egymást, mi nagy család vagyunk, heten vagyunk testvérek. A legidősebb nővérünk meghalt, de azóta szinte évi szinten ez a majális nekünk szent és sérthetetlen, tehát itt kötelező minden. Ha a balták esnek, esik az eső, hó, nekünk itt a helyünk, a Tisza-parton minket mindig meg lehet találni.”

A család mellett az idei évben magyarországi vendégek is csatlakoztak a kis táborhoz. Flaschner Kálmán szerint a majálisozást csak a barátokkal lehet igazán jól eltölteni: „Hát kivel töltsem el, amikor csak a barátokkal lehet. Otthon keveset járok így, ilyen barátok közé, ilyen emberek közé, itt egészen más a hangulat, és nagyon-nagyon jól érzem magam.”

Igazi majálisozós hangulat uralkodott a Tisza-parton, hiszen már mindenkinél délelőtt főtt a bográcsban az ebéd, vagy sült a tárcsalapon a szalonna és a hús. Bogič Erzsébetéknél is nagyban rotyogott már a pörkölt, a rokonokkal közösen ünnepelnek, viszont Erzsébet elmondása szerint egész nyáron lent táborozik majd a parton: „Ez a szabadság, mikor az ember egy kicsit kikapcsolódik itt, és élvezi ezt a szép természetet. Nem a pénz az érdekes, hanem ez, mert kicsiből is meg lehet oldani.”

A Tisza-parton a helyi éttermek is nyitva tartanak egész nap és különböző ínyencségeket kínálnak az arra járóknak.

Magyarkanizsa
majális

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.