Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Majális a magyarkanizsai Tisza-parton

2019-05-01
12:43
2019-05-01
18:40
Forrás
Pannon RTV
Idén ugyan szervezett program nem volt, mégis sokan döntöttek úgy, hogy a magyarkanizsai Tisza-partot választják a majálisozás helyszínéül.

Ki sátorral több napra, ki csak a mai napra érkezett a partra, hogy családi és baráti körben, a természetben ünnepelje a munka ünnepét.

Senkit sem tántorított vissza a kissé szeles, felhős idő, ugyanis már délelőtt megtelt a Tisza-parti táborhely majálisozókkal Magyarkanizsán. A Lőrinc család hagyományosan, minden évben itt tölti az ünnepet, hiszen ilyenkor van lehetőségük tartalmasan és közösen eltölteni egy kis időt.

Lőrincz Rudolf, Magyarkanizsa: „Mi nagyon szeretjük egymást, mi nagy család vagyunk, heten vagyunk testvérek. A legidősebb nővérünk meghalt, de azóta szinte évi szinten ez a majális nekünk szent és sérthetetlen, tehát itt kötelező minden. Ha a balták esnek, esik az eső, hó, nekünk itt a helyünk, a Tisza-parton minket mindig meg lehet találni.”

A család mellett az idei évben magyarországi vendégek is csatlakoztak a kis táborhoz. Flaschner Kálmán szerint a majálisozást csak a barátokkal lehet igazán jól eltölteni: „Hát kivel töltsem el, amikor csak a barátokkal lehet. Otthon keveset járok így, ilyen barátok közé, ilyen emberek közé, itt egészen más a hangulat, és nagyon-nagyon jól érzem magam.”

Igazi majálisozós hangulat uralkodott a Tisza-parton, hiszen már mindenkinél délelőtt főtt a bográcsban az ebéd, vagy sült a tárcsalapon a szalonna és a hús. Bogič Erzsébetéknél is nagyban rotyogott már a pörkölt, a rokonokkal közösen ünnepelnek, viszont Erzsébet elmondása szerint egész nyáron lent táborozik majd a parton: „Ez a szabadság, mikor az ember egy kicsit kikapcsolódik itt, és élvezi ezt a szép természetet. Nem a pénz az érdekes, hanem ez, mert kicsiből is meg lehet oldani.”

A Tisza-parton a helyi éttermek is nyitva tartanak egész nap és különböző ínyencségeket kínálnak az arra járóknak.

Magyarkanizsa
majális

Most

14:31

Mezőgazdasági kiállítás Módoson

Mezőgazdasági kiállítást rendeznek a Szécsány községi Módoson. A rendezvényt szeptember 29-én tartják és mintegy 80 agráriumban dolgozó termelőt, családi vállalkozót, valamint céget várnak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.