Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mákos, túrós, diós, krumplis – Mi a közös bennük?

2021.10.16
15:50
2021.10.16
19:43
Forrás
Pannon RTV
A tiszakálmánfalvi Kör épületének asztalai roskadoztak a finomabbnál finomabb süteményektől, kalácsoktól.

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben működő Árvácska kézimunkacsoport tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Tésztafesztivált. Hat csoport érkezett idén az eseményre: a helyiek mellett Pirosról, Szenttamásról, Temerinből, Verbászról, és Muzslyáról. Az érdeklődők meg is kóstolhatták a süteményeket, vagy akár megtudhattak néhány titkos receptet is. Délelőtt hagyományos tésztagyúrás volt napirenden, a gyerekek pedig kalácsot is díszíthettek.

Mátyás Ágnes, a tiszakálmánfalvi Árvácska kézimunkacsoport vezetője: „Mindig hagyományos kalácsokat hozzuk, és a hagyományos tésztákat készítjük: mákos tésztát, diós tésztát, túrós tésztát. Például menünek csináltuk a krumplis tésztát, mellé egy szelet hússal.”

mák
túró
dió
Tiszakálmánfalva
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület
Kalács

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű