Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Már szerb nyelven is olvasható a Vajdaság, én így szeretlek

2020.09.28
12:25
2020.09.28
15:41
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Vajdaság, én így szeretlek interjúkötet szerb nyelvre fordított változatát. A kötet szerzője a Hét Nap munkatársa, Fehér Márta. A könyv a Hét Nap Lapkiadó Kft. különkiadványa.

A kiadványban olyan embereket, sorsokat mutatnak be, akik megtalálták itthon a saját boldogulásukat. A könyv többek között mezőgazdasági és kulturális témákkal foglalkozik. Az interjúkötet szerbre fordítása elsősorban azért volt fontos, hogy a nem magyar ajkú interjúalanyok is el tudják olvasni a könyvet.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Fehér Márta szerző: „Ezek a történetek vajdasági utazásokról, vajdasági tájakról és vajdasági emberekről szólnak. Különböző nemzeti közösséghez tartozókról. Egy a közös bennük, hogy mindannyian szeretnek itt lenni. Vannak történeteik, el tudják mondani, hogy miért ragaszkodnak ehhez a tájhoz. Ez nem egy sulykolós könyv.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A könyvet magyar nyelven egy évvel ezelőtt már bemutatták. A személyes történeteken keresztül különböző vajdasági helységeket is bemutatnak, amelyekről képeket is láthatunk Kartali Róbert fotóival - mondta László Edit, a Hét Nap Lapkiadó Kft. igazgatója: „Sikerült olyan projektet, illetve projekteket végre realizálni, amelyekkel egy picit talán ki tudjuk tágítani nem csak a tevékenységünket, hanem azt a szellemi hozzáadott értéket, amit egy könyv jelenthet.”

Az érdeklődők a könyvet a Hét Nap Lapkiadó Kft. szerkesztőségében tudják megrendelni telefonon, a 024/555-181-es telefonszámon, vagy az office@hetnap.rs email-címen, illetve megvásárolható Szabadkán a Danilo Kiš Könyvesboltban.

A könyv a szerbiai Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium támogatásával jött létre.

Vajdaság én így szeretlek
Fehér Márta
Hét Nap
Hét Nap különkiadvány

Most

17:32, Frissítve: 17:41

Két támadóval a magyarok a portugálok ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány két támadót, Szalai Ádámot és Sallai Rolandot is a kezdőcsapatba nevezte a magyarok portugálok elleni nyitómérkőzésén a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
15:53, Frissítve: 16:56

Vučić: Nem ismerjük el Koszovó függetlenségét

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.