Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

A Mária Rádió napját ünnepelték

2022.07.02
14:00
2022.07.02
16:00
Forrás
Pannon RTV
Két év kihagyás után újból megszervezték a Mária Rádió napját, a Könnyező Szűzanya Egyházmegyei Kegyhelyen, a Szabadka melletti Szentkúton. A találkozó tematikus jelmondata Szűzanya kijelentése volt: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond!"

Vajdaság számos településéről érkeztek a Mária Rádió eseményére. A napot a hála és a megnyugvás jellemezte.

Neveda Éva, Bezdán: „Nagyon szeretnék hálát adni, ugyanis öt gyerekem van a világ minden sarkába szétszóródva. Ezt úgy kell elképzelni, hogy Chicagótól egészen Nagybaracskáig, és sok mindenért hálát kell adnom. Azért, hogy eljutottak, azért, hogy megállják a helyüket, azért, hogy egyedül tudok maradni, és azért, hogy nem vagyok elkeseredve, hogy nincsenek itthon.”

A köszöntőbeszédeket a szenttamási Zsúnyi Tibor plébános előadása követte, majd az Úrangyala és a Rózsafüzér imádság. A szentmisét Palatinus István atya celebrálta. Kiemelte, a Mária Rádió 0-24 órában sugározza a műsorát, több nyelven.

Szabó Réka, szerkesztő-műsorvezető, Mária Rádió: „A Mária Rádió imádságokon alapszik, az alappillére az ima, de természetesen sok témával foglalkozik az egyház berkein belül.”

Az eseményt két év kihagyás után sikerült újból megszervezni, a találkozó pedig erőt ad, mind a hallgatóknak, mint a rádió csapatának.

Palatinus István atya, a Mária Rádió műsorigazgatója: „Nekünk nagyon fontos az, hogy ne csak a rádión keresztül legyünk hallhatók, hanem találkozni tudjunk az emberekkel, és hogy lássanak, megismerjenek, egymást ismerjük meg, egymás között barátkozzanak. Tehát valahol az egyháznak a lelkülete az, hogy mindig közösségbe hozzon bennünket, és ezek a találkozók is megerősítést adnak.”

Bálint Ágota, a Mária Rádiónkért Egyesület elnöke kiemelte, ma a háláé a főszerep, hisz Istennek köszönhető, hogy a rádió hallgatottsága az elmúlt két évben sem csökkent: „A Mária Rádió nagy karizmája el tudja vinni minden otthonba az igét, a szentmisét. Az elmúlt két évben volt látható, kitapintható, amikor nem tudtunk eljárni templomba, nem tudtunk együtt imádkozni, s a Mária Rádión keresztül a hallgatók be tudtak csatlakozni egy szentmise hallgatásba és imádkozásba.”

A találkozó ideje alatt lehetőség adódott elvégezni a szentgyónást, az esemény pedig egy közös baráti beszélgetéssel zárult.

Mária Rádió
Mária Rádiónkért Egyesület
ünnep

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.