Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

A Mária Rádió napját ünnepelték

2022.07.02
14:00
2022.07.02
16:00
Forrás
Pannon RTV
Két év kihagyás után újból megszervezték a Mária Rádió napját, a Könnyező Szűzanya Egyházmegyei Kegyhelyen, a Szabadka melletti Szentkúton. A találkozó tematikus jelmondata Szűzanya kijelentése volt: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond!"

Vajdaság számos településéről érkeztek a Mária Rádió eseményére. A napot a hála és a megnyugvás jellemezte.

Neveda Éva, Bezdán: „Nagyon szeretnék hálát adni, ugyanis öt gyerekem van a világ minden sarkába szétszóródva. Ezt úgy kell elképzelni, hogy Chicagótól egészen Nagybaracskáig, és sok mindenért hálát kell adnom. Azért, hogy eljutottak, azért, hogy megállják a helyüket, azért, hogy egyedül tudok maradni, és azért, hogy nem vagyok elkeseredve, hogy nincsenek itthon.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A köszöntőbeszédeket a szenttamási Zsúnyi Tibor plébános előadása követte, majd az Úrangyala és a Rózsafüzér imádság. A szentmisét Palatinus István atya celebrálta. Kiemelte, a Mária Rádió 0-24 órában sugározza a műsorát, több nyelven.

Szabó Réka, szerkesztő-műsorvezető, Mária Rádió: „A Mária Rádió imádságokon alapszik, az alappillére az ima, de természetesen sok témával foglalkozik az egyház berkein belül.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az eseményt két év kihagyás után sikerült újból megszervezni, a találkozó pedig erőt ad, mind a hallgatóknak, mint a rádió csapatának.

Palatinus István atya, a Mária Rádió műsorigazgatója: „Nekünk nagyon fontos az, hogy ne csak a rádión keresztül legyünk hallhatók, hanem találkozni tudjunk az emberekkel, és hogy lássanak, megismerjenek, egymást ismerjük meg, egymás között barátkozzanak. Tehát valahol az egyháznak a lelkülete az, hogy mindig közösségbe hozzon bennünket, és ezek a találkozók is megerősítést adnak.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Bálint Ágota, a Mária Rádiónkért Egyesület elnöke kiemelte, ma a háláé a főszerep, hisz Istennek köszönhető, hogy a rádió hallgatottsága az elmúlt két évben sem csökkent: „A Mária Rádió nagy karizmája el tudja vinni minden otthonba az igét, a szentmisét. Az elmúlt két évben volt látható, kitapintható, amikor nem tudtunk eljárni templomba, nem tudtunk együtt imádkozni, s a Mária Rádión keresztül a hallgatók be tudtak csatlakozni egy szentmise hallgatásba és imádkozásba.”

A találkozó ideje alatt lehetőség adódott elvégezni a szentgyónást, az esemény pedig egy közös baráti beszélgetéssel zárult.

Mária Rádió
Mária Rádiónkért Egyesület
ünnep

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.