Ugrás a tartalomra

Második világháborús hajók váltak láthatóvá a Duna alacsony vízállása miatt

2017-07-20
23:14
2017-10-04
12:11
Az alacsony vízállás miatt második világháborús német hajók váltak láthatóvá a Duna szerbiai szakaszán, a román határhoz közeli Prahovónál.

Az alacsony vízállás miatt második világháborús német hajók váltak láthatóvá a Duna szerbiai szakaszán, a román határhoz közeli Prahovónál. A folyóból a német hadiflotta egyik hajójának árbóca és egy parancsnoki hajó fedélzetének egy része vált láthatóvá. Nem először fordult azonban elő, hogy 1944-ben elsüllyedt hajók felszínre kerülnek, ez minden alkalommal megtörténik, amikor huzamosabb ideig nagyon alacsony a Duna vízszintje. A német haderő 1944. szeptember 5. és 7. között a német Fekete-tengeri flotta 177 hajóját süllyesztette el, amikor az a Vörös Hadsereg elől vonult vissza. A hullámsírba merült hajók között volt a német hadsereg kórházhajója is, amelyet a sérültekkel együtt robbantottak fel. Az utóbbi tíz évben többször is felmerült, hogy kiemelik a második világháborús hajókat a folyóból, ám ez mindeddig nem történt meg. Ennek oka, hogy nincs rá elég pénz, egyes becslések szerint ugyanis ez akár 400 millió dollárba is kerülhet. (MTI, fotó: Fonet)

Duna
vízállás
II. világháború
hajó

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 19:37

Lenyűgöző falfestmények Bánátban

Egyre több falfestmény díszíti Bánátot. Sokszor észre sem vesszük a környezetünkben lévő értékeket. A mostani bezárkózottság mintha kezdene változtatni ezen.
15:41, Frissítve: 18:37

Folytatódik a VMSZ és az SZHP együttműködése

Folytatja az elmúlt 6 évben kialakított együttműködést a VMSZ és az SZHP – erről állapodott meg ma Belgrádban Aleksandar Vučić államfő, valamint a haladók elnöke és Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Népszerű