Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Mások után takarítottak

2019.07.28
09:45
2019.07.28
19:12
Forrás
Pannon RTV
A Majdán környékét tisztították meg a szeméttől.

A kelebiai erdő mélyén bújik meg az a kis tó, amely főleg a nyári hónapokban nyújt kellemes kikapcsolódást a pihenni vágyóknak Szabadka környékén. A Majdánra látogatók többsége eltakarít maga után, de még így is marad szemét. A hulladékot időnként önkéntesek szedik össze. Egy kisebb csoport szervezett munkaakciót szombat délután.

Kujundžić József, szervező: „Sajnos nem mindenkiben alakult ki a tudat, hogy nem kellene eldobni, akkor nem kellene szedni. Talán csökkenőfélben vannak azok, akik dobálják, és állandóan nő azoknak az embereknek a csoportja, akik összeszedik, akik tudatában vannak annak, hogy ez természet. Nem kellene a természetet bepiszkolni, hogy minél szebb legyen, és ha bárki eljön, külföldi és hazai turista, akkor élvezni tudja ezt a gyönyörű környezetet.”

szemét
szemétszedés
Szemétszedési akció
Majdán-tó
Kelebia
takarítás
takarítási akció
önkéntesek
munkaakció
Kujundžić József
környezetszennyezés
természet

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.