Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Mécsvirág együttes szórakoztatta a gyerekeket Zentán

2019-10-07
18:19
Forrás
Pannon RTV
Zentán is elstartolt a gyerekhét. Hétfő délután a Mécsvirág együttes adott koncertet alsós diákoknak a helyi Alkotóházban.

A lelkes kis közönséget is bevonták a zenekar tagjai az előadásba. A gyerekek sok népdalt ismertek, így vidáman kapcsolódtak be az éneklésbe.

Varga Tiffani: „Nekem azért tetszett, mert volt olyan dal benne, amit ismerek, meg szeretek és szép is volt. A kedvencem az volt, amit nem ismertem, a Gólyát láttam.”

Bajtai Máté: „Táncoltunk, volt zenekar. Egy picit bolondos volt, mert voltak mesék, bolondos zenék, meg ilyenek.”

A zentai Mécsvirág együttes már 15 éve szórakoztatja a közönséget. Nagyon fontosnak tartják, hogy a felnőtteknek szóló előadások mellett minél többször juttassák el a gyerekekhez a népmesék és a népdalok világát. A Baráth Hajnal Anna, Verebes Krnács Erika és Zsoldos Ervin alkotta zenekar a hétfői előadás alkalmával igyekezett minél színesebb tartalmat nyújtani az alsósoknak.

Baráth Hajnal Anna, énekes, Mécsvirág együttes: „Különleges műsorral készültünk, hiszen kortárs költőtől kezdve, népmesén át, Mátyás király meséket is hallhatnak a tanulók, és nagyon fontos, hogy a gyerekek együtt tudjanak velünk énekelni, együtt tudják mondani a szövegeket, úgyhogy nagyon ismert, őszi jellegű népdalokkal is készültünk a mai napra.”

A gyerekek rendkívül jól szórakoztak, a vidám hangulatról tanúskodott, hogy hangosan énekelték az előadókkal együtt az Érik a szőlő, vagy a Hull a szilva a fáról kezdetű dalokat.

Zenta
Mécsvirág együttes
Baráth Hajnal Anna
Zsoldos Ervin
Verebes Krnács Erika
gyermekhét

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.