Ugrás a tartalomra
Programajánló
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Még száz nap és startol a Mórahalmi Nyár

2018-03-20
19:35
2018-03-20
19:51
Forrás
Pannon RTV
Az idén is színes programkínálattal várják az érdeklődőket. Egész nyáron koncertek, musicalek, táncszínházak, fesztiválok sorát kínálja a homokháti város.

Sajtótájékoztatón ismertették az idei nyári programot Mórahalmon. A változatos programok izgalmas helyszínekkel párosulnak, garantált kikapcsolódást ígérnek a család minden tagja számára.

Sajtótájékoztató

A Patkó Lovas Színházban hét előadással várják az érdeklődőket. Pintér Tibor, a magyar Nemzeti Lovas Színház igazgatója: „A lovas színház arra törekszik, hogy szinte egy 4D-s moziként értelmezhesse és élvezhesse a néző, akár, mint egy Hollywood-i történelmi filmet, azzal a különbséggel, hogy az esetek 90 százalékában magyar hősöket keltünk életre, mint ahogy idén újdonságként Kincsem figuráját, mint a világ akkori leggyorsabb lovának szellemét fogjuk életre kelteni.”

Művelődési ház

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház a Jimmy musicallel lép fel a városban. Lesznek még hagyományos színházi előadások is, a kecskeméti Katona József Színház jóvoltából. Gasztronómiai események is lesznek, a Homokháti Sokadalom és a Rétesfesztivál ebben az évben is várja az érdeklődőket, de a néptáncnak is külön hétvégéket szánnak. Zorán és a P. Mobil koncertekkel várja a könnyűzene kedvelőit, augusztus 19-én pedig a Homokháti búcsún a Kormorán együttes lép fel.

Mórahalom címere

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kiemelte, szeretnék, hogy a város ne csak a fürdőjéről legyen ismert, hanem a kultúrprogramjairól is. „A város az elmúlt években a kulturális kínálat tekintetében igen nagyot lépett előre. Igyekszünk a turizmus, a kultúra határmezsgyéjén olyan kínálatot teremteni, amely minden generáció számára elérhető élményt jelenthet.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, a dél-alföldi régióban Mórahalom a harmadik legnagyobb turisztikai termékértékesítő Gyula és Szeged után. Ez mind a megjelenő vendégek számában, mind pedig az értékesített vendégéjszakák számában megmutatkozik.

Mórahalom
medence
nyár
program

Kapcsolódó tartalmak

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.