Ugrás a tartalomra
Programajánló
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Még száz nap és startol a Mórahalmi Nyár

2018-03-20
19:35
2018-03-20
19:51
Forrás
Pannon RTV
Az idén is színes programkínálattal várják az érdeklődőket. Egész nyáron koncertek, musicalek, táncszínházak, fesztiválok sorát kínálja a homokháti város.

Sajtótájékoztatón ismertették az idei nyári programot Mórahalmon. A változatos programok izgalmas helyszínekkel párosulnak, garantált kikapcsolódást ígérnek a család minden tagja számára.

Sajtótájékoztató

A Patkó Lovas Színházban hét előadással várják az érdeklődőket. Pintér Tibor, a magyar Nemzeti Lovas Színház igazgatója: „A lovas színház arra törekszik, hogy szinte egy 4D-s moziként értelmezhesse és élvezhesse a néző, akár, mint egy Hollywood-i történelmi filmet, azzal a különbséggel, hogy az esetek 90 százalékában magyar hősöket keltünk életre, mint ahogy idén újdonságként Kincsem figuráját, mint a világ akkori leggyorsabb lovának szellemét fogjuk életre kelteni.”

Művelődési ház

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház a Jimmy musicallel lép fel a városban. Lesznek még hagyományos színházi előadások is, a kecskeméti Katona József Színház jóvoltából. Gasztronómiai események is lesznek, a Homokháti Sokadalom és a Rétesfesztivál ebben az évben is várja az érdeklődőket, de a néptáncnak is külön hétvégéket szánnak. Zorán és a P. Mobil koncertekkel várja a könnyűzene kedvelőit, augusztus 19-én pedig a Homokháti búcsún a Kormorán együttes lép fel.

Mórahalom címere

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kiemelte, szeretnék, hogy a város ne csak a fürdőjéről legyen ismert, hanem a kultúrprogramjairól is. „A város az elmúlt években a kulturális kínálat tekintetében igen nagyot lépett előre. Igyekszünk a turizmus, a kultúra határmezsgyéjén olyan kínálatot teremteni, amely minden generáció számára elérhető élményt jelenthet.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, a dél-alföldi régióban Mórahalom a harmadik legnagyobb turisztikai termékértékesítő Gyula és Szeged után. Ez mind a megjelenő vendégek számában, mind pedig az értékesített vendégéjszakák számában megmutatkozik.

Mórahalom
medence
nyár
program

Most

11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.