Ugrás a tartalomra
Programajánló
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Még száz nap és startol a Mórahalmi Nyár

2018-03-20
19:35
2018-03-20
19:51
Forrás
Pannon RTV
Az idén is színes programkínálattal várják az érdeklődőket. Egész nyáron koncertek, musicalek, táncszínházak, fesztiválok sorát kínálja a homokháti város.

Sajtótájékoztatón ismertették az idei nyári programot Mórahalmon. A változatos programok izgalmas helyszínekkel párosulnak, garantált kikapcsolódást ígérnek a család minden tagja számára.

Sajtótájékoztató

A Patkó Lovas Színházban hét előadással várják az érdeklődőket. Pintér Tibor, a magyar Nemzeti Lovas Színház igazgatója: „A lovas színház arra törekszik, hogy szinte egy 4D-s moziként értelmezhesse és élvezhesse a néző, akár, mint egy Hollywood-i történelmi filmet, azzal a különbséggel, hogy az esetek 90 százalékában magyar hősöket keltünk életre, mint ahogy idén újdonságként Kincsem figuráját, mint a világ akkori leggyorsabb lovának szellemét fogjuk életre kelteni.”

Művelődési ház

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház a Jimmy musicallel lép fel a városban. Lesznek még hagyományos színházi előadások is, a kecskeméti Katona József Színház jóvoltából. Gasztronómiai események is lesznek, a Homokháti Sokadalom és a Rétesfesztivál ebben az évben is várja az érdeklődőket, de a néptáncnak is külön hétvégéket szánnak. Zorán és a P. Mobil koncertekkel várja a könnyűzene kedvelőit, augusztus 19-én pedig a Homokháti búcsún a Kormorán együttes lép fel.

Mórahalom címere

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kiemelte, szeretnék, hogy a város ne csak a fürdőjéről legyen ismert, hanem a kultúrprogramjairól is. „A város az elmúlt években a kulturális kínálat tekintetében igen nagyot lépett előre. Igyekszünk a turizmus, a kultúra határmezsgyéjén olyan kínálatot teremteni, amely minden generáció számára elérhető élményt jelenthet.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, a dél-alföldi régióban Mórahalom a harmadik legnagyobb turisztikai termékértékesítő Gyula és Szeged után. Ez mind a megjelenő vendégek számában, mind pedig az értékesített vendégéjszakák számában megmutatkozik.

Mórahalom
medence
nyár
program

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.