Ugrás a tartalomra
Programajánló
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Még száz nap és startol a Mórahalmi Nyár

2018-03-20
19:35
2018-03-20
19:51
Forrás
Pannon RTV
Az idén is színes programkínálattal várják az érdeklődőket. Egész nyáron koncertek, musicalek, táncszínházak, fesztiválok sorát kínálja a homokháti város.

Sajtótájékoztatón ismertették az idei nyári programot Mórahalmon. A változatos programok izgalmas helyszínekkel párosulnak, garantált kikapcsolódást ígérnek a család minden tagja számára.

Sajtótájékoztató

A Patkó Lovas Színházban hét előadással várják az érdeklődőket. Pintér Tibor, a magyar Nemzeti Lovas Színház igazgatója: „A lovas színház arra törekszik, hogy szinte egy 4D-s moziként értelmezhesse és élvezhesse a néző, akár, mint egy Hollywood-i történelmi filmet, azzal a különbséggel, hogy az esetek 90 százalékában magyar hősöket keltünk életre, mint ahogy idén újdonságként Kincsem figuráját, mint a világ akkori leggyorsabb lovának szellemét fogjuk életre kelteni.”

Művelődési ház

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház a Jimmy musicallel lép fel a városban. Lesznek még hagyományos színházi előadások is, a kecskeméti Katona József Színház jóvoltából. Gasztronómiai események is lesznek, a Homokháti Sokadalom és a Rétesfesztivál ebben az évben is várja az érdeklődőket, de a néptáncnak is külön hétvégéket szánnak. Zorán és a P. Mobil koncertekkel várja a könnyűzene kedvelőit, augusztus 19-én pedig a Homokháti búcsún a Kormorán együttes lép fel.

Mórahalom címere

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kiemelte, szeretnék, hogy a város ne csak a fürdőjéről legyen ismert, hanem a kultúrprogramjairól is. „A város az elmúlt években a kulturális kínálat tekintetében igen nagyot lépett előre. Igyekszünk a turizmus, a kultúra határmezsgyéjén olyan kínálatot teremteni, amely minden generáció számára elérhető élményt jelenthet.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, a dél-alföldi régióban Mórahalom a harmadik legnagyobb turisztikai termékértékesítő Gyula és Szeged után. Ez mind a megjelenő vendégek számában, mind pedig az értékesített vendégéjszakák számában megmutatkozik.

Mórahalom
medence
nyár
program

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Evelin kimondj az igent

A boldogító igen

Kimondta a boldogító igent Garai Róbertnek a Pannon RTV archiváló munkatársa, Horváth Evelin.