Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megérkeztek afrikai telelésükből az első magyarországi fecskék

2020.03.20
18:03
2020.03.20
18:12
Forrás
Sokszínű Vidék
Katymáron és Dabason tért vissza fészkébe az első két madár. Az egyik helyen füstifecskét, a másik helyen pedig molnárfecskét láttak a lakók.

A molnárfecskék magyarországi állománya 27-36 ezer párra tehető mindössze, számuk 1999-hez viszonyítva 52 százalékkal visszaesett. A füstifecskék példányszámát tekintve valamivel jobb a helyzet, számuk 1999-hez képest 42 százalékkal csökkent, napjainkban az állomány 89-102 ezer párra tehető. Magyarországon a füstifecske a leggyakoribb. E madárfaj jelentős mértékben kötődik az emberekhez, és rovarevő mivolta miatt az ember elviseli jelenlétét.

füstifecske
molnárfecske
Afrika
telelés

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.