Ugrás a tartalomra

Megérkeztek Hajdújárásra a cipős dobozokba zárt ajándékok

2022.12.22
16:35
2022.12.22
17:26
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákjai lepték meg a Kolibri a Családokért Egyesület tagjait és más gyermekeket, ezzel is szebbé varázsolva a karácsonyukat.

Az ajándékcsomagok noszai, királyhalmi, palicsi, ludasi és hajdújárási családokhoz jutottak el.

Tornyokban álltak a cipős dobozokba rejtett ajándékok a hajdújárási kultúrotthonban, amiket a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákjai hoztak a kicsiknek. Az ajándékokért cserébe karácsonyi dalokkal kedveskedtek a falubeli gyermekek.

Gulyás Oldal Kevin, Hajdújárás: "Kaptam olvasókönyvet, ezt lehet olvasni, kaptam egy ilyet, ebbe lehet írni, amit akarsz, kaptam fogkefét, kaptam egy hápi kacsát, meg ceruzát, egy kisautót és csokit."

A cipős doboz akció utolsó állomása volt a hajdújárási a szabadkai gimnazisták részéről. Mihók Emese elmondta, összesen 1200 csomag került kiosztásra. A dobozokban tanszer, tisztálkodási szer, játék és egy kis édesség is volt.

Mihók Emese, a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákja:
"Ez az akció nagyon fontos volt már az előző években is, mivel eddig még csak adakozóként voltam részese, most viszont mint szervező, és mivel mi csomagoltuk át az ajándékokat, mi vártuk az ajándékokat, ugyanúgy a médián keresztül mi, a diákok hirdettük és idén igazi Mikulás-gyárat létesítettünk az osztálytermünkben és az iskolánkban."

Az apróságokat, szociális helyzettől függetlenül mindig nagy örömmel fogadják a családok - mondta Gajda Nóra, a Kolibri a Családokért Egyesület elnöke.

Gajda Nóra, a Kolibri a Családokért Egyesület elnöke: "A cipősdoboz-akcióban elsősorban a tagságunk részesül, de mindig jut más valakinek is a dobozból és a szeretetből, ami benne van. Azt kell tudni, hogy az egyesületünkhöz öt kicsi település családjai tartoznak. Ide tartozik Nosza, Királyhalom, Palics, Ludas és Hajdújárás, és ezeket a településeket érintve osztjuk a hozzánk tartozó családoknak a dobozokat."

A hajdújárási akció a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a Baptista Szeretetszolgálat, valamint a helyi Kolibri a Családokért Egyesület közös szervezésében valósul meg évek óta.

cipősdoboz
Hajdújárás
Kosztolányi Dezső Gimnázium
ajándék
gyerekek

Most

07:27, Frissítve: 07:39

A nap, ami csak négyévente jön el: február 29

Február az év legfurcsább hónapja. Nemcsak azért, mert rövidebb a többinél, hanem azért is, mert négyévente az egész naptárt megbolondítja: februárban van ugyanis a szökőnap, hivatalosan a szökőév toldaléknapja.
07:14, Frissítve: 07:21

A haltenyésztés új irányvonalai

A klímaváltozás okozta vízhiány, a halbetegségek, valamint a madarak okozta károk keserítik a haltenyésztők mindennapjait – hallatszott el az ágazatban dolgozók nemzetközi konferencián Nagybecskereken.

Népszerű