Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Meggy és mindig meggy

2021.06.12
16:25
2021.06.12
22:16
Forrás
Pannon RTV
A meggy van a középpontban a hétvégén Bácsfeketehegyen. A meggynapokon kicsik és nagyok is megtalálhatják a kedvükre való szórakozást. Kirakodóvásár, ugrálóvár várta a látogatókat, sőt helyi finomságokat is lehetett kóstolni.

Bácsfeketehegy a meggyről híres, a meggyszezon pedig június első két hetében zajlik. A feketicsi meggy ízletes, nagy szemű, vitamindús. A legnagyobb ellenségük a fagy, ami az idei termést sajnos jócskán megtépázta - mesélik a helyiek.

A meggynapok alkalmából szervezett kirakodóvásáron helyi termelők mutatták be termékeiket, amiket akár meg is kóstolhattak a látogatók.

A paprikásfőző verseny már tradíciónak számít. Idén 45 csapat nevezett be.

A vásári forgatagban a „Bácskai ízek, kalandok és kulturális értékek fejlesztése“ elnevezésű nyertes IPA-projektet is bemutatták. Ennek köszönhetően hamarosan okospadokat helyeznek majd el a településen, valamint gyümölcs- és növényszárító gépeket szereznek majd be.

Pannon RTV

Az emberek minden évben a tűzijátékot várják legjobban – mondta Bojtos Béla a Bácsfeketehegyi Helyi Közösség tanácselnöke.

A rendezvény megvalósulását a Magyar Kormány, a Tartományi Kormány, és Magyar Nemzeti Tanács támogatta. A rendezvény keretében vasárnap istentisztelet is tartanak.

Bácsfeketehegy
meggy

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.