Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Meglátogattuk Topolya község idei első babáját Pacséron

2022.01.06
12:07
2022.01.06
17:32
Forrás
Pannon RTV
A pacséri Pesti Krisztina és Gáspár Olivér gyermeke látta meg elsőként a napvilágot 2022-ben Topolya községben. Gáspár Viktor érkezése nagy örömet hozott a család számára. Stábunk Pacséron látogatta meg a kisfiút és szüleit.

Éjfél után harminc perccel született Gáspár Viktor, aki az év első babája lett a topolyai szülészeten. A kisfiú 2990 grammal és 49 centiméterrel jött a világra.

Pesti Krisztina: „Nagyon örültünk neki, hogy ő lett az első kisbaba. Voltak kis problémák, több volt a magzatvíz, voltak fájásaim és a doktornő mondta, hogy menjek be vizsgálatra és maradjak bent, és megszületett éjfél után harminc perccel a pici. Boldogok voltunk mindannyian, újévi ajándéknak tökéletes volt.”

Gáspár Olivér, Viktor édesapja elmondta, nagyon boldog volt a kórházból kapott örömhír hallatán, ő ugyanis a kisfiú születésekor otthon izgult és várta a fejleményeket.

„Nem tudtam magamhoz térni egy órán keresztül. Délután egy óra körül mentem be hozzájuk. Mondták, hogy kap majd ajándékokat, és mondták, hogy 80 ezer dináros támogatást kaptunk a topolyai községtől az első babára.”

A család a községi támogatás mellett a Vöröskereszttől és az egészségháztól is kapott ajándékcsomagot, amelyek ruhákat, krémeket és az ellátáshoz szükséges további eszközöket tartalmaztak.

Pacsér
Topolya
baba
született

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.