Ugrás a tartalomra
Pixabay/Buddy_Nath/illusztráció

Meglehetősen nagy aszteroida közelíti meg a Földet

2021.03.21
10:21
Forrás
24.hu
Ma elhalad a Föld mellett a 2001 FO32 jelű aszteroida. A 440-680 méter széles objektum csillagászati szempontból közel, bolygónktól mintegy 2 millió kilométerre száguld majd el.

Ennél nagyobb aszteroida az előrejelzések alapján 2021-ben nem fogja megközelíteni a Földet. Mivel a 2001 FO32 korábban nem került ennyire közel, a mostani elhaladás során értékes információkat gyűjthetnek az égitestről. Az adatoknak köszönhetően a szakértők pontosabb képet kaphatnak a kisbolygó formájáról, méretéről és anyagáról. A kutatók úgy vélik, nincs rá esély, hogy az aszteroida 2 millió kilométernél közelebb kerüljön.

aszteroida
Föld
űrkutatás
tudomány

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.