Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Meglepetés fánk és kreatív jelmezek Magyarkanizsán

2019.02.23
08:40
2019.02.23
19:11
Forrás
Pannon RTV
Gyomor nem maradt üresen Magyarkanizsán, a pénteki Farsangifánk-faláson. Az édes falatok mellett érdekes programokkal várták a gyerekeket a szervezők.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Volt aki hercegnőnek, míg más kalóznak öltözött a magyarkanizsai Farsangifánk-faláson. A gyerekeknek tartott zenés és kézműves foglalkozásra mindenki kreatív jelmezben érkezett.

Raffai Gergő: „Én az egyik meséből a Kokó meséből a kisfiú vagyok, a főszereplő.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A jelmezek egyes elemeit a helyszínen készítették el a foglalkozás keretein belül. Szlifka Lilianna az ismert Jégvarázs című rajzfilm Elza hercegnőjének öltözött. Jelmezéhez Lila kiegészítőket készített: „Csillagokkal és tollakkal díszítem. Azt szeretném, ha a jelmezem teljesen farsangos lenne.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A helyi Kuckó nagycsaládosok egyesülete szervezésében megtartott program fénypontja a meglepetés fánk volt, amelyet az egyik helyi cukrászda biztosított a gyerekek részére.

Varga Nagy Kornélia, alapító tag, Kuckó Magyarkanizsa Község Nagycsaládosainak Egyesülete: „A mai napot tulajdonképpen közösen szervezzük a cukrászdával. A Rózsa Rózsa cukrászda felkeresett bennünket és felajánlotta a fánkokat, így nagy örömmel szerveztük meg ezt a rendezvényt.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A közös fánkfalás után táncos mulatságot is szerveztek a gyerekeknek.

Magyarkanizsa
Kuckó
farsang

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.