Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Attila

Megnyílt a karácsonyi vásár Budapesten, de csak a beoltottaknak

2021.11.19
19:24
Forrás
MTI, welovebudapest
Megnyílt a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár pénteken a Vörösmarty téren.
MTI/Kovács Attila

A Fővárosi Önkormányzat 1998 óta minden évben megrendezi, tavaly a pandémia sajnos közbeszólt - mondta az eseményt megnyitó Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a helyszínen.

A budapesti karácsonyi vásárt kordonok között tartják, a rendezvény csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

A megnyitón kiemelték, hogy a szervezésnél arra törekedtek, hogy a vásár budapestinek, vidékinek, idelátogató külföldinek egyaránt élményt nyújtson. A vásárba a finn Mikulás érkezik december 6-án, november 28-án vasárnap pedig gyertyagyújtás lesz. December 31-ig várják a látogatókat.

A rendezvényen árusító, tradicionális magyar kézműveseket pályázaton választották ki, jelentkezésükhöz műhelyfotót is csatolniuk kellett a minőségi termék garantálása érdekében.

A vendéglátó egységeknél idén először vezették be a készpénzmentes vásárlást, hogy ezzel is csökkenjen a járványügyi kockázat, valamint lényeges újítás, hogy az „Ízművesek” speciális családi menüket és 1500 Ft-os egytálételeket is kínálnak a gasztronómiai standoknál a Vörösmarty téren. A Bazilika előtti téren fotókiállítás, jégpálya és szelfiautomaták várják a beoltott vendégeket.

Az ünnepi fényeket ádvent első vasárnapján, november 28-án kapcsolják fel.

karácsonyi vásár
Budapest
koronavírus
védettségi igazolás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.