Ugrás a tartalomra
Winterfest, Szabadka
Pannon RTV/Raffai Csaba

Megnyílt a Winterfest

2017-12-05
19:55
2017-12-05
20:04
Forrás
Pannon RTV
A Winterfest a pravoszláv újév napjáig, vagyis 40 napon keresztül várja az érdeklődőket.

Megnyílt Szabadka karácsonyi-újévi vására, a Winterfest. Az érdeklődők 40 napig tekinthetik meg a főtéren, és természetesen vásárolhatnak is.     

Az idén is sok eladó kínálja színes portékáit a szabadkai Winterfesten. Horváth Valéria saját készítésű fajátékokat árul, idén először a karácsonyi vásárban is. Horváth Valéria, árus: „Hála Istennek, elég sokan érdeklődnek iránta, remélem, hogy vissza is fognak jönni vásárolni, és én gondolom, hogy meg vannak elégedve, mert mindenkitől azt a visszajelzést kapjuk, hogy szépek a termékeink.”

Az ajándékok mellett természetesen forralt bort és más finomságokat is lehet kapni. A kürtős kalács például változatlanul sláger a vásár látogatói között. Čolić Péter, árus: „Ez az első nap olyan, hogy sokan tudják, nem tudják, de meg vagyunk vele elégedve.”

A Winterfestet, vagyis Szabadka város karácsonyi és újévi vásárát először a Zeneiskola diákjainak kórusa karácsonyi énekekkel nyitotta meg. Horvát Tímea, a város alpolgármestere köszöntőbeszédében elmondta, az idén már tradicionálisnak is nevezhető a vásár, hiszen hetedszer nyitja meg kapuit. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Azt gondolom, hogy a szabadkaiak minden évben örülnek ennek a vásárnak, hiszen azok, akik nem tudnak eljutni akár a budapesti, a szegedi vagy a bécsi karácsonyi és téli vásárra, azok megtehetik itt a gyönyörű szabadkai Fő téren. Egyben jó szórakozást is kívánnék az ide látogatóknak, rengeteg kiállítónk van, az elkövetkezendő 40 napban tehát a családok, a rokonok, az ismerősök, mindenki meg tudja látogatni a vásárt, ajándékot tud vásárolni szeretteinek az ünnepekre. Azt gondolom, hogy a szabadkaiak számára ez egy nagy öröm, ehhez kívánok nekik az elkövetkező időszakban jó időtöltést és békés adventra való készülődést, majd karácsonyi ünnepeket.”

Winterfest
Szabadka
téli vásár

Kapcsolódó tartalmak

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.