Ugrás a tartalomra
Winterfest, Szabadka
Pannon RTV/Raffai Csaba

Megnyílt a Winterfest

2017-12-05
19:55
2017-12-05
20:04
Forrás
Pannon RTV
A Winterfest a pravoszláv újév napjáig, vagyis 40 napon keresztül várja az érdeklődőket.

Megnyílt Szabadka karácsonyi-újévi vására, a Winterfest. Az érdeklődők 40 napig tekinthetik meg a főtéren, és természetesen vásárolhatnak is.     

Az idén is sok eladó kínálja színes portékáit a szabadkai Winterfesten. Horváth Valéria saját készítésű fajátékokat árul, idén először a karácsonyi vásárban is. Horváth Valéria, árus: „Hála Istennek, elég sokan érdeklődnek iránta, remélem, hogy vissza is fognak jönni vásárolni, és én gondolom, hogy meg vannak elégedve, mert mindenkitől azt a visszajelzést kapjuk, hogy szépek a termékeink.”

Az ajándékok mellett természetesen forralt bort és más finomságokat is lehet kapni. A kürtős kalács például változatlanul sláger a vásár látogatói között. Čolić Péter, árus: „Ez az első nap olyan, hogy sokan tudják, nem tudják, de meg vagyunk vele elégedve.”

A Winterfestet, vagyis Szabadka város karácsonyi és újévi vásárát először a Zeneiskola diákjainak kórusa karácsonyi énekekkel nyitotta meg. Horvát Tímea, a város alpolgármestere köszöntőbeszédében elmondta, az idén már tradicionálisnak is nevezhető a vásár, hiszen hetedszer nyitja meg kapuit. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Azt gondolom, hogy a szabadkaiak minden évben örülnek ennek a vásárnak, hiszen azok, akik nem tudnak eljutni akár a budapesti, a szegedi vagy a bécsi karácsonyi és téli vásárra, azok megtehetik itt a gyönyörű szabadkai Fő téren. Egyben jó szórakozást is kívánnék az ide látogatóknak, rengeteg kiállítónk van, az elkövetkezendő 40 napban tehát a családok, a rokonok, az ismerősök, mindenki meg tudja látogatni a vásárt, ajándékot tud vásárolni szeretteinek az ünnepekre. Azt gondolom, hogy a szabadkaiak számára ez egy nagy öröm, ehhez kívánok nekik az elkövetkező időszakban jó időtöltést és békés adventra való készülődést, majd karácsonyi ünnepeket.”

Winterfest
Szabadka
téli vásár

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű