Ugrás a tartalomra
Winterfest, Szabadka
Pannon RTV/Raffai Csaba

Megnyílt a Winterfest

2017-12-05
19:55
2017-12-05
20:04
Forrás
Pannon RTV
A Winterfest a pravoszláv újév napjáig, vagyis 40 napon keresztül várja az érdeklődőket.

Megnyílt Szabadka karácsonyi-újévi vására, a Winterfest. Az érdeklődők 40 napig tekinthetik meg a főtéren, és természetesen vásárolhatnak is.     

Az idén is sok eladó kínálja színes portékáit a szabadkai Winterfesten. Horváth Valéria saját készítésű fajátékokat árul, idén először a karácsonyi vásárban is. Horváth Valéria, árus: „Hála Istennek, elég sokan érdeklődnek iránta, remélem, hogy vissza is fognak jönni vásárolni, és én gondolom, hogy meg vannak elégedve, mert mindenkitől azt a visszajelzést kapjuk, hogy szépek a termékeink.”

Az ajándékok mellett természetesen forralt bort és más finomságokat is lehet kapni. A kürtős kalács például változatlanul sláger a vásár látogatói között. Čolić Péter, árus: „Ez az első nap olyan, hogy sokan tudják, nem tudják, de meg vagyunk vele elégedve.”

A Winterfestet, vagyis Szabadka város karácsonyi és újévi vásárát először a Zeneiskola diákjainak kórusa karácsonyi énekekkel nyitotta meg. Horvát Tímea, a város alpolgármestere köszöntőbeszédében elmondta, az idén már tradicionálisnak is nevezhető a vásár, hiszen hetedszer nyitja meg kapuit. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Azt gondolom, hogy a szabadkaiak minden évben örülnek ennek a vásárnak, hiszen azok, akik nem tudnak eljutni akár a budapesti, a szegedi vagy a bécsi karácsonyi és téli vásárra, azok megtehetik itt a gyönyörű szabadkai Fő téren. Egyben jó szórakozást is kívánnék az ide látogatóknak, rengeteg kiállítónk van, az elkövetkezendő 40 napban tehát a családok, a rokonok, az ismerősök, mindenki meg tudja látogatni a vásárt, ajándékot tud vásárolni szeretteinek az ünnepekre. Azt gondolom, hogy a szabadkaiak számára ez egy nagy öröm, ehhez kívánok nekik az elkövetkező időszakban jó időtöltést és békés adventra való készülődést, majd karácsonyi ünnepeket.”

Winterfest
Szabadka
téli vásár

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.