Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Megnyílt Zentán az Adni Öröm pályázat kiállítása

2020.02.05
18:38
2020.02.06
17:26
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt szerda délután a Pannon RTV Adni Öröm című kreatív pályázatára beérkezett pályaművek álló kiállítás Zentán.

Óvári Dániel, médiaházunk munkatársa megénekeltette a zentai gyerekeket, akik énekes kollégánkkal együtt fújták a Bagossy Brothers Company Olyan Ő című dalát. A kiállítás megnyitóján a kíváncsi gyerekek között volt Remete Réka is, aki a nagy sikerű pályázatunk egyik zentai díjazottja volt.

Remete Réka, tanuló, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Én a mórahalmi fürdőbe nyertem belépőt, második helyezett lettem, és nagyon örültem, amikor megtudtam, nagyon boldog voltam.”

Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Réka mellett iskola- és osztálytársai is megnézték a kiállításmegnyitót.

Nikolić Dávid, tanuló, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Nekem nagyon tetszik mindegyik rajz. Volt néhány óvodás, aki kicsit túlszárnyalta a képzeletet és nekem nagyon megtetszettek azok a rajzok.”

A zsűri tagjaként Mészáros Anikó is megköszönte a gyerekeknek a sok-sok beküldött rajzot.

Mészáros Anikó, zsűritag: „Nagyon nehéz munkánk volt, de nagyon élvezetes is egyúttal. Én nagyon szeretem a rajzokat, és mindegyiket szinte illusztrációként néztem. Nagyon színes technikákat alkalmaztak a gyerekek, számos nagyon jó pályamű érkezett, és voltak kevésbé eredményes pályázatok is, viszont bennük is meg lehetett találni valamilyen pozitívumot, kellemes élményt.”

Pannon RTV/Vujkovity Róbert

A Pannon RTV a rajzok kiállításában könnyen partnerre talált a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központban.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Február 27-ig, csütörtökig látogatható, minden délelőtt 9 órától délután 6 óráig. Ugyanakkor azok, akik szeretnék megnézni külön időpontban megnézni munkanapokon, azok jelentkezzenek a Városi Könyvtárban, és a könyvtáros szakmunkatárs átkíséri a látogatót és megnézhetik a kiállítást.”

Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Az Adni Öröm című kreatív pályázatára közel 1400 alkotás érkezett.
Soós Georgina, szerkesztő, Adni Öröm: „Amikor a zsűri átválogatta a rajzokat, és kiválasztotta a győzteseket, akkor arra kértek bennünket, hogy ezt a kiállítást hozzuk el Zentára is, ugyanis nagyon sok zentai, illetve környékbeli diák küldött nekünk rajzokat.”

Az Adni öröm pályázaton 36-at alkotót díjaztak, emellett minden résztvevő ajándékcsomagot kapott.

Adni öröm
Zenta

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű