Ugrás a tartalomra
Idősek az „olasz kávézóban”
Pannon RTV

Megnyitott Luigi Pizzériája Szabadkán!

2019-07-29
12:02
2019-07-29
17:35
Forrás
Pannon RTV
Olasz napot tartottak a szabadkai Gerontológiai Központban. Eredeti olasz ételek és hangulat várta az érdeklődőket.

Olasz sanzonokkal, pizzával és "sangriával" idézték meg a mediterrán nyarat a szabadkai Gerontológiai Központban hétfőn délelőtt. A szép korúaknak egész héten szerveznek programokat.

Olaszosan temperamentumos gondozók

Egy tipikus, temperamentumos kis olasz jelenettel készültek az idősek otthona gondozói, hogy megszínesítsék a lakók életét. Kozma Terézia már három éve itt él, és rendszeresen részt vesz a hasonló eseményeken. Az idős asszony nagyon szereti a külön programokat, elmondása szerint „ez dobja fel a mindennapokat”. Amíg egészséges volt, Terézia a munkafolyamatban is részt vett.

Az olasz kávézók hangulata

A Luigi Pizzériájának berendezett kávézóban pizzával, bruschettával és a sangria színét idéző üdítővel, valamint mediterrán zenével hangolódtak Olaszországra a résztvevők. Hasonló tematikus napokat havonta, kéthavonta szerveznek. Bajár Terézia mindig nagyon várja ezeket a programokat, de a mindennpos ellátással is meg van elégedve. Leginkább azt szereti, amikor a gondozók elkísérik őket az erdőbe, a friss levegőre.

Idősek a központ kertjében

A barátkozás mellett ezen a héten kuglizás, pecázás, zeneterápia mozgatja meg az időseket és teszi élménydúsabbá hétköznapjaikat.

Szabadka
Gerontológia Központ
idősek otthona
idős
öreg
otthon
olasz
pizza
est

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.