Ugrás a tartalomra
Idősek az „olasz kávézóban”
Pannon RTV

Megnyitott Luigi Pizzériája Szabadkán!

2019-07-29
12:02
2020-02-10
19:51
Forrás
Pannon RTV
Olasz napot tartottak a szabadkai Gerontológiai Központban. Eredeti olasz ételek és hangulat várta az érdeklődőket.

Olasz sanzonokkal, pizzával és "sangriával" idézték meg a mediterrán nyarat a szabadkai Gerontológiai Központban hétfőn délelőtt. A szép korúaknak egész héten szerveznek programokat.

Olaszosan temperamentumos gondozók

Egy tipikus, temperamentumos kis olasz jelenettel készültek az idősek otthona gondozói, hogy megszínesítsék a lakók életét. Kozma Terézia már három éve itt él, és rendszeresen részt vesz a hasonló eseményeken. Az idős asszony nagyon szereti a külön programokat, elmondása szerint „ez dobja fel a mindennapokat”. Amíg egészséges volt, Terézia a munkafolyamatban is részt vett.

Az olasz kávézók hangulata

A Luigi Pizzériájának berendezett kávézóban pizzával, bruschettával és a sangria színét idéző üdítővel, valamint mediterrán zenével hangolódtak Olaszországra a résztvevők. Hasonló tematikus napokat havonta, kéthavonta szerveznek. Bajár Terézia mindig nagyon várja ezeket a programokat, de a mindennpos ellátással is meg van elégedve. Leginkább azt szereti, amikor a gondozók elkísérik őket az erdőbe, a friss levegőre.

Idősek a központ kertjében

A barátkozás mellett ezen a héten kuglizás, pecázás, zeneterápia mozgatja meg az időseket és teszi élménydúsabbá hétköznapjaikat.

idősek otthona
idős
öreg
otthon
olasz
pizza
est
Szabadka

Most

17:29, Frissítve: 17:39

Decemberben birkózó világbajnokság lesz Belgrádban

Ezt a birkózók és a szövetség tagjai is hatalmas sikerként élik meg. A zentai Nemes testvérpár, Viktor és Máté is nagyon motivált, hiszen hazai közönség előtt lesz esélyük bővíteni az éremkollekciót.

Népszerű