Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Megnyitott a szabadtéri medence Szabadkán

2021.06.14
15:06
2021.06.14
16:41
Forrás
Pannon RTV
Ez azt jelenti, hogy nyakunkon a meleg időjárás. Elő a fürdőruhákat, és csütörtöktől a 30 fokos csúcsok mellett mindenki megmártózhat a hűs vízben.

Szakács Flóra már nagyon várta, hogy újra megnyissanak a medencék, mint mondta, gyakran le szokott járni a szabadkai sétaerdei medencéhez: „14 éve járok úszni. Szerintem ez a legjobb sport ebben a korban, mi már idősebbek vagyunk.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A szabadkai sétaerdei medence területén egy olimpiai medence, egy kisebb termálvizes medence, egy gyermekmedence és egy csúszdával ellátott medence várja a csobbanni vágyókat. A járványügyi helyzetre való tekintettel testhőméréskletet mérnek belépéskor, illetve kéz- és lábfertőtlenítés is szükséges.

Az elmúlt időszakban több felújítás is lezajlott a sétaerdei medence területén. Az önkormányzat biztosította a rávalót, 126 millió dinár értékben fejleszthetett az illetékes közvállalat.

Góli Csilla kommunális ügyekkel és fejlesztéssel megbízott városi tanácstag: „Ki kell hangsúlyoznom, hogy ez a 126 millió dinár nem csak ezt az objektumot, tehát nem csak a nyitott medencét fedi, hanem a hat másik objektumot, amiért a Stadion felel, és 8 millió dinárt pedig kapitális beruházásokra, ami a javításokat illeti.”

A szabadkai sétaerdei medence hétfő kivételével minden hétköznap 6 és fél 8, továbbá 11 és 18 óra között várja az úszni vágyókat. Hétfő délelőtt műszaki munkálatokat folytatnak a medence területén, így ezen a napon 12 órakor nyit. A nyitvatartási idő hétvégenként délután egy órával kitolódik.

Dimitrioski Tamara, a szabadkai Stadion Kommunális Közvállalat igazgatója: „Az elmúlt időszakban több ponton is megújítottuk a sétaerdei nyitott medencét. Nemrégiben kiépült egy nyitott játszótér, egy kültéri edzőterem, egy nagy napozó felület, a medence platóját is szanáltuk hidroizolációval, illetve a tribün alatti alsó helyiségekben felújítottuk az öltözőket és a zuhanyzókat.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A belépőjegy ára változott az előző évekhez képest. Az 5 éven aluli gyerekek ingyen léphetnek be, 5 és 10 éves kor között 100 dinárt kell fizetni, a felnőtt jegy pedig 200 dinárba kerül. Napozóágyat 50 dinárért lehet bérelni, a csúszdás medence egész napos használatáért pedig 150 dinárt kérnek.

medence
Szabadka
sétaerdei medence
nyitás

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.