Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Megőrzik a zöld szökőkút elemeit

2020-02-06
14:19
2020-02-10
18:51
Forrás
Pannon RTV
Már napok óta bontják a zöld szökőkutat Szabadkán. Horvát Tímea elmondta, a munkálatokat a Községközi Műemlékvédelmi Intézet felügyeli.

A város alpolgármestere kiemelte, számukra fontos, hogy az épségben megmaradt Zsolnay elemeket valahogy megőrizzék. A szakemberek szerint a kerámialapok sérülése elkerülhetetlen a bontás során. Horvát Tímea hozzátette, a Zsolnay lapokat azonban felhasználnák, ezzel is emlékeztetve a szabadkaiakat az egykori zöld szökőkútra.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „A munkálatokat nehezíti, hogy ezek az elemek betonba vannak öntve és onnan kell őket kiszedni, ezért nem őrizhető meg az összes elem. A munkálatok befejezésével, az elemek mennyiségétől függően az a tervünk, hogy Szabadka valamelyik közterületén az elkövetkező időszakban a megmaradt, ép elemekből valamilyen formában egy olyan alakzatot hozzunk létre, amely továbbra is emlékeztetni fogja a szabadkaiakat a város történelmi részévé vált Zsolnay elemekre.”

zöld szökőkút
Szabadka
Horvát Tímea

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.