Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

„Megszűnt az alföld eredeti tájképe”

2020.04.22
10:59
2020.04.22
17:07
Forrás
Pannon RTV, Szabadkai Magyar Rádió
Változtatunk kell a természethez való viszonyulásunkon - a Föld napja alkalmából nyilatkozott a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójának Hulló István biológus.

A Föld órája tovább fog ketyegni és bolygónk összehangolt rendszerei - ha megváltozott formában is - de működni fognak. Azonban félő, amennyiben nem változtatunk a természethez való viszonyulásunkon, akkor mi ezt nem sokáig élvezhetjük - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában Hulló István biológus.

A Föld napja alkalmából elmondta, fokozódik a természeti erőforrások kiaknázása, a környezet egyre nagyobb méretű átalakítása. Hozzátette: lehetne változtatni a hozzáálláson, vannak pozitív példák, de nagy anyagi ráfordítást igényel.

„Gyakorlatilag a természetes táj olyannyira átalakult, hogy csak néhány százaléka maradt fenn a természetes vegetációból, a hozzájuk kötődő állat és növényvilágból. Bizony itt nagyon keveset tettünk. Vannak azért természetvédelmi területeink, de eltűnt a pacsirta, megszűntek a szikes tavak, eltűntek a legelők. Megszűnt az alföld eredeti tájképe, erről nagyon is tehetünk. Semmiféle befektetés nem történt e téren.”

Alföld
természet
Föld napja
Hulló István
erőforrás
kiaknázás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.