Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Mehetünk strandolni a hétvégén

2019-07-17
14:36
2019-07-17
17:55
Forrás
Pannon RTV
Jelentős felmelegedés kezdődik vidékünkön, strandidő lesz - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az előrejelzések szerint a hétvégén a hőmérő higanyszála a 32 fokot is elérheti.

A szerda délelőtti napsütésben sokan látogattak el a Palicsi-tó partjára. Az elmúlt, hűvösebb napok után végre beköszönt az igazi nyár. Az előrejelzések szerint a hétvégén is napsütésre számíthatunk és bátran szervezhetünk szabadtéri programot.

Csütörtökön többnyire felhős lesz felettünk az ég, a nappali hőmérséklet 26, az éjszakai 15 fok körül alakul. Péntektől azonban felmelegedésre számíthatunk, a hétvégén pedig 32 fok is valószínű. A nagy melegben a szabadkaiak és a környékbeli lakosok kilátogathatnak hűsölni a Palicsi-tó partjára, vagy a medencék egyikére. Tatjana és Sonja a nagymamájukkal jöttek ki a tóhoz:
„- Mi nagyon sok dolgot szoktunk csinálni. Apuval elmegyünk Mórahalomra. Örülünk, hogy együtt van a család egy ilyen szép nyári napon.
- Szoktunk menni a tengerre, ott nagyon sok fagyit szoktunk enni.”

A forró napokon a szabadkai lakosoknak a sétaerdei medence is menedékként szolgálhat. Minden nap 11 órától várják a hűsölni vágyókat.

Merković Adrianna: „Úszni, búvárkodni is szoktam. Hülyéskedni, ha itt vannak a barátaim. Ha anyukámmal jövök, akkor meg beszélgetünk.”

Az UV-sugárzás is erős lesz az elkövetkezendő napokban. A szakértők szerint 15 perc alatt is leéghetünk, ha a napon tartózkodunk, így ne induljunk el a bőrünket védő naptej nélkül.

időjárás
időjárás előrejelzés
nyár
meleg
strandidő
hőség
kánikula

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.