Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Melyik Vajdaság legvirágosabb települése?

2023.05.31
12:31
2023.05.31
15:48
Forrás
Pannon RTV
Az idén is várják a vajdasági települések jelentkezését a magyarországi Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre. A jelentkezési határidő június 15-e.

A megmérettetés 30 éve nyújt támogatást a települések megszépítésére, fő célja pedig a zöld felületek, építészeti örökségek megőrzése és gyarapítása. Vajdaság az elmúlt két évben már részt vett a programban, az első évben Palics, a második évben pedig Székelykeve nyerte a legvirágosabb határon túli település díját. A versennyel kapcsolatban bővebb információt a magyarkanizsai LandART civil szervezet tud nyújtani a 063-82-40-557-es telefonszámon.

Sáfrány Túrú Ágnes, a LandART civil szervezet elnöke: „Továbbra is várjuk a magyar lakta és szépülni vágyó települések jelentkezését, június 15-ig lehet regisztrálni. Később egy jelentkezési lapot kell kitölteni, ami konkrét kérdéseket tesz fel a zöldfelületekkel, a közösség bevonásával, környezetvédelmi fejlesztésekkel kapcsolatban és turisztikai szempontokat is figyelembe vesz. Július folyamán élő zsűrizés fog történni, ekkor derül majd ki, hogy melyik lesz a legvirágosabb vajdasági település.”

Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny
Sáfrány Túrú Ágnes

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.